Buna ziua,
Am urmatoarea clauza in contract:
Prin clauza de confidentialitate partile convin ca , pe toata durata contractului individual de munca si dupa incetarea acestuia, sa nu transmita date sau informatiide care au luat la cunostinta in timpul executarii contractului" astfel:
- date cu caracter personal despre clienti , cerintele acestora, baza de date a clientilor
-detalii despre salariatii si functionarii superiori
-detalii despre remunerarea angajatilor, precum si alte beneficii
-informatii despre furnizori, agentii si distribuitorii si condiile de afaceri ale acestora
-informatii despre procesele secrete care au loc in cadrul firmei
-secrete comerciale
-planuri de marketing ale firmei, precum si planuri de afaceri sau strategice
-preturi practicate si conditii de afaceri cu clientii
-informatii sau rezultate financiare ale firmei, clientilor sau furnizorilor
In domeniul transporturilor.
Daca prin absurd eu lucrez pentru alta firma si cei de la firma actuala s-au prins, ce se poate intampla ? Ei m-ar ameninta ca ma vor da in judecata si sa imi dau eu demisia. Pana acum as fi lucrat remote, de acasa, maxim o zi pe saptamana la birou. Acum mi-au luat laptopul si telefonul de munca, practic eu nu mai am ce/cum sa muncesc si au facut si act aditional de 5 zile pe saptamana la birou dar nu l-am semnat.
Constituie concurență neloială, în sensul prezentei legi, și sunt interzise următoarele practici comerciale ale întreprinderii și/sau ale angajatului care contravin uzanțelor cinstite și principiului general al bunei-credințe și care produc sau sunt susceptibile să producă prejudicii altor întreprinderi, după cum urmează:
....
b) deturnarea clientelei unei întreprinderi concurente de către un fost sau actual angajat, prin folosirea unor informații despre care acesta avea cunoștință la momentul săvârșirii faptei că reprezintă secrete comerciale sau informații confidențiale și a căror dezvăluire poate dăuna semnificativ intereselor acelei întreprinderi;
...
In acest caz, cred ca vor face presiuni sa va dati demisia ...