avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua ! Nici eu nu am pregătirea necesară ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua ! Nici eu nu am pregătirea necesară pentru a fi ...

Bună ziua ! Nici eu nu am pregătirea necesară pentru a fi gestionar, și totuși sunt! Ca asistentă medicală, mi se reține lunar un procent din salariu drept garanție.
Am vrut să renunț la gestiune și mi s-a răspuns că nu se poate, întrucât colega mea nu dorește acest lucru iar medicul nu poate prelua o gestiune. Ce e de făcut?
În altă ordine de idei, dacă scap de această gestiune, având poprire pe cont, mai pot recupera banii pe garanție?
Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2022
Arisandy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 26 Noiembrie 2022
Poprirea pe cont de ce o aveți făcută?
O executare silită reluată după 5 ani

Cornel Vasile a scris:

Poprirea pe cont de ce o aveți făcută?

Garantia în numerar și dobinda aferenta pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului sau de muncă sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, în situația în care nu a cauzat o paguba sau cînd paguba a fost acoperita în intregime. Agentul economic, autoritatea sau institutia publică sînt obligate, în aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către Casa de Economii și Consemnatiuni în care să se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie depusa la serviciu miralu26 miralu26 Buna ziua, lucrez intr-un domeniu in care mi s-a solicitat in baza unui contract (din 2003) sa depun o suma lunar ca reprezentand garantie.Am depus o cerere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum se procedeaza in cazul in care angajatorul nu ... Ioanamia Ioanamia Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul in care angajatorul nu ii da posibilitatea angajatului la participarea inventarului in timpul preavizului. Si il obliga ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie gestionar leonte22 leonte22 Daca la plecarea din firma unde lucrez nu semnez angajamentul de plata pentru minusurile constatate au dreptul sa imi retina garantia sau sunt obligati sa mi-o ... (vezi toată discuția)