avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua am trecut acum câteva zile pe la mormântul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua am trecut acum câteva zile pe la mormântul soției ...

Bunaziua am trecut acum câteva zile pe la mormântul soției mele si am constatat ca cineva cred ca pãrintii ei a schimbat numele de pe cruce revenind la cel de înainte de casatorie se poate chema profanare? Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:52, 25 Noiembrie 2022
Buna seara!
Nu cred ca se incadreaza la profanare.Mai ales data monumentul funerar a fost achitat de dumnealor.
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
profanare de morminte - infracţiune prevăzută de art. 319 C. pen., care constă în fapta unei persoane de a se comporta într-un mod nefiresc faţă de un monument, o urnă funerară sau un cadavru, afectând astfel obligaţia de respect faţă de morţi.

Verificati la administratia cimitirului daca a fost solicitat oficial modificarea,atat timp cat documentele de inmormantare a fost consemnat alt nume...pentru ca altfel exista diferente intre scripte si realitatea de la locul de veci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa fie profanare...? Adi Lungu Adi Lungu Tatal meu, decedat in 1982, a fost \"gazduit\" de catre o verisoara, in locul de veci pe care il detine intr-un cimitir din Bucuresti. Cu ocazia unor lucrari ... (vezi toată discuția)
Cum luam legatura cu concesionarul unui loc de veci? catalinm75 catalinm75 Buna ziua! Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea rugaminte, in care cred ca este nevoie de experienta unui avocat. Nu, nu s-a intamplat nimic rau, nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu ... Diana Feder Diana Feder Buna ziua! In luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu din sat Vlădeni judetul Iași și spre surprinderea mea,am găsit în monument funerar al unei ... (vezi toată discuția)