avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog, un angajat care doneaza sange, este obligat sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog, un angajat care doneaza sange, este obligat sa benefieze ...

Va rog, un angajat care doneaza sange, este obligat sa benefieze de ziua libera platita in ziua care a donat? dar in cazul angajatilor care lucreaza in ture 12/24 si doneaza sange intr-o zi libera ( pe grafic ), cum beneficiaza de ziua libera care ii revine conform legii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:41, 28 Noiembrie 2022
Art.11 din HG 1364/2006.
Chiar dacă îți dă liber în ziua donării (sta în continuare colegul/colega din tura de 12 ore de noapte pe care trebuia sa-l schimbi tu,adică sta 24 ore) ramai cu multe libere și insuficiente ore lucrate așa că vei fi chemat în una din zilele libere din program pentru a completa orele lucrate pana la 160,sau 168 cât are luna respectiva).Deci tot acolo ajungeți dar în schimb te pui bine cu colegii.
Vă gândiți dacă merită și alegeți ce e mai bine.
Cei care lucrează în ture inteleg.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2022
mitabiciclista, utilizator
Cititi bine textul de.lege..
De exemplu: luna are 168 ore lucrătoare și tu lucrezi 14 ture a 12 ore=168 ore și ai 16 zile libere.Daca mai primești o zi libera ai 13 ture a 12 ore=156 ore și 17 zile libere.
Zilele libere nu se plătesc.
Nu faci nici orele lucrătoare din lună deci trebuie să mai vii de acasă o tura de 12 ore in una din zilele libere.
Unde scrie în lege că zilele libere sunt plătite?
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2022
mitabiciclista, utilizator
Nu duceți discutia in alta parte..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zi libera pentru donarea de sange HRBP HRBP Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: In cadrul unei societati programul de lucru este in schimburi ( I, II si III) si ... (vezi toată discuția)
Drepturile donatorilor de sange Purcelus Purcelus Un donator regulat, se prezinta la Centrul de transfuzii in scopul de a dona sange. In urma analizelor este suspendat temporar pentru donare, deci nu doneaza ... (vezi toată discuția)
Plata zi la donare de sange maria_roman56 maria_roman56 Va rog sa imi spuneti daca angajatorul are obligatia sa si plateasca ziua libera acordata salariatului care doneaza sange. (vezi toată discuția)