Buna seara. Doresc sa-mi deschid o societate comerciala in perioada urmatoare insa ma impiedic momentan de o chestiune la care mi se raspunde diferit in functie de persoana cu care interactionez.
Intrebare: pot infiinta o societate comerciala fara sa angajez pe 2 ore un contabil? Nu as putea colabora cu contabilul doar in baza unui contract de colaborare/prestari servicii cu drept de semnatura in firma? Cei 4-500 lei pe care actualmente contabilii ii cer sunt banii pe prestarile de servicii contabile si separat mai trebuiesc achitate si cele 2 ore de pe statul de plata catre stat? Este legal sa colaborez cu cineva fara sa il angajez efectiv? Multumesc.
Buna seara, in cazul meu cu SRL, am contract de colaborare cu contabila, nu am auzit de angajarea cu 2 ore.
Ei au firma de contabilitate își plătesc vechimea singuri, noi le plătim cei 4-500 lei pentru serviciile lor printr-un contract de colaborare.
Angajat srl
ionut2001
Salut,
Este posibil daca infiintez un SRL 3% sau 16% si sa nu am nici un angajat? Sa platesc la stat doar impozitul pe suma pe care o incasez?
Eu daca as ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare
In cazul unui contract de colaborare, intre o societate comerciala si o persona fizica, pentru activitati cu o durata mai mica de 2 ore / zi, ce contributii se ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.