avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Vreau sa intreb daca o persoana(barbat) ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Vreau sa intreb daca o persoana(barbat) care iese ...

Buna ziua, Vreau sa intreb daca o persoana(barbat) care iese la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare(reducerea varstei este de la 65 la 60 de ani datorita grupei a II - a de munca), poate sa lucreze in continuare pana la implinirea varstei de 65 de ani? Poate cumula pensia cu salariul? Este obligat sa anunte institutia ca are decizie de pensionare?In ce mod isi poate continua activitatea? Ramane pe post sau trebuie incheiata activitatea si prelungirea activitatii se face pe un nou contract cu scoatere la concurs?
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 15:31, 25 Noiembrie 2022
Buna ziua!Se incheie contractul de munca vechi conform deciziei de pensionare si se intocmeste un nou contract de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am 62 de ani si sunt angajat la primarie contractual ... adi58 adi58 Buna ziua, Am 62 de ani si sunt angajat la primarie contractual pe post de referent I A. Am depus actele de pensionare cu reducerea virstei standard de ... (vezi toată discuția)
Pensionare femei Danaioana Danaioana Buna ziua, Angajată, institutie publica, femeie, nascuta in noiembrie 1957. Conform Legii 263/2010, se poate pensiona la limita de virsta in aceasta luna, ... (vezi toată discuția)
Sunt pensionat pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard ... H Florentin H Florentin Sunt pensionat pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare. Pot continua activitatea pe acelasi loc de munca in sistemul bugetar ... (vezi toată discuția)