avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt pensionat pentru limita de varsta cu reducerea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt pensionat pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard ...

Sunt pensionat pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare. Pot continua activitatea pe acelasi loc de munca in sistemul bugetar cumuland pensia cu salariul? Am obligatia de a anunta angajatorul ca primesc si pensie? Exista sanctiuni pentru situatia in care nu anunt angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 28 Martie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum sa nu stie angajatorul ca ati iesti la pensie?Nu ati primit adeverinta de salariu pentru casa de pensii?Ca sa va continuati munca trebuie sa vi se incheie actualul contract de munca si sa se intocmeasca altul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De, munca la negru ati auzit ? .. c.i.m. inceta de drept la data comunicarii deciziei de pensionare la limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.
Stimate domn, cel mai bine este sa cititi Codul administrativ. Acolo veti gasi raspunsul.
Din moment ce ati fost pensionat locul dvs. de munca devine vacant, iar ocuparea lui trebuie sa se realizeze in conditiile legii, nu mai aveti cum sa il ocupati tot dvs....
Cat priveste cumulul pensiei cu alte venituri, regasiti un link pe websiteul CNPP - [ link extern ] .
De ce nu il poate ocupa tot dansul ? Este interzis ?

Alte discuții în legătură

Despre c.i.m blue191 blue191 Salariatul a primit decizia de pensie la limita de varsta.Poate sa lucreze cu acelasi contract?Cu ce data se incheie un nou C.I.M? (vezi toată discuția)
Bugetar mentinut in activitate taptap taptap As vrea sa stiu daca un bugetar poate fi mentinut in activitate, la cerere, dupa implinirea varstei standard de pensionare. (vezi toată discuția)
Contract individual de munca jenicaprod jenicaprod Actualul contract individual de munca, poate cumva sa “curga” in continuare, astfel incat el sa fie valabil si dupa pensionare? Daca da, care este temeiul ... (vezi toată discuția)