avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt pensionat pentru limita de varsta cu reducerea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt pensionat pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard ...

Sunt pensionat pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare. Pot continua activitatea pe acelasi loc de munca in sistemul bugetar cumuland pensia cu salariul? Am obligatia de a anunta angajatorul ca primesc si pensie? Exista sanctiuni pentru situatia in care nu anunt angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 28 Martie 2023
Intradevar, cred ca a fost o exprimare nefericita....nu il mai poate ocupa in cadrul aceluiasi contract sau act administrativ valabil anterior, dat fiind faptul ca a primit decizia de pensionare. In fapt, pe schema de personal, respectivul post devine vacant.
Desigur, institutia publica poate scoate la concurs postul vacant si daca domnia sa se incadreaza, dupa parcurgerea etapelor specificate de lege (ex. Codul administrativ), poate sa il ocupe din nou.
La un moment stiu ca a existat un proiect de act normativ care interzicea cumularea in sistemul bugetar a pensiei si salariului, inclusiv a introducerii unei limite de varsta pana cand cineva poate muncii bugetar chiar si dupa pensie), tocmai pentru a prevenii hai sa zicem anumite abuzuri , insa nu prea am mai auzi ceva concret...
Nu ati precizat daca sunteti functionar public sau contractual. Cunosc cazuri concrete de functionari publici care si-au prelungit cu 3 ani contractul de munca dupa implinirea varstei standard si au cumulat pensia cu salariul bine mersi.
Si personalul contractual poate cumula pensia cu salariu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre c.i.m blue191 blue191 Salariatul a primit decizia de pensie la limita de varsta.Poate sa lucreze cu acelasi contract?Cu ce data se incheie un nou C.I.M? (vezi toată discuția)
Bugetar mentinut in activitate taptap taptap As vrea sa stiu daca un bugetar poate fi mentinut in activitate, la cerere, dupa implinirea varstei standard de pensionare. (vezi toată discuția)
Contract individual de munca jenicaprod jenicaprod Actualul contract individual de munca, poate cumva sa “curga” in continuare, astfel incat el sa fie valabil si dupa pensionare? Daca da, care este temeiul ... (vezi toată discuția)