avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua,ca rog dacă puteți sa ma ajutați cu un ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua,ca rog dacă puteți sa ma ajutați cu un răspuns,tatăl ...

Bună ziua,ca rog dacă puteți sa ma ajutați cu un răspuns,tatăl meu a fost pensionat pe caz de boala,dar din august 2021 a fost sistata pensia deoarece trebuia sa meargă din nou la controale medicale și la comisie,între timp a decedat,mama mea nu este pensionara,are dreptul la pensie de urmas?dacă da ,în ce condiții?mulțumesc. anticipat
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 06:22, 26 Noiembrie 2022
Buna ziua!
Daca pensia i-a fost sistata,atunci nu mai avea calitatea de pensionar. Iar mama nu are ce pensie de urmas sa primeasca.
Sper sa ma insel eu,mai asteptati si alte raspunsuri.
Câți ani vechime are tata, și ce vârstă are mama`?
Tata avea 60 de ani,și a fost pensionat de boala de aproximativ 15 ani,mama are 59 de ani,ani vechime la tata cred ca sunt undeva la 28 ,dar nu știu sigur,mama lucrează,dat după ce tatăl a decedat vrea sa renunțe la serviciu mai ales din motive medicale



Dapix a scris:

Câți ani vechime are tata, și ce vârstă are mama`?

Mama va avea dreptul la pensie de urmaș depa tata când va împlini vârsta legala de pensionare. Momentan n-are vârsta de pensionare.

Dacă lucrează și la momentul pensionarii va avea vechime în munca cel puțin 15 ani, se va putea pensiona de drept cu pensia ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la pensia de urmas abel abel Va rog sa ma ajutati pt o problema in legatura cu pensia de urmas Tatal meu a decedat in 2007 in februarie la varsta de 59 de ani avea o pensie de 820 de ... (vezi toată discuția)
Rugaminte pensie de urmas @ur@ @ur@ Tata a decedat in ianuarie 2017. La data decesului era pensionar pe caz de boala. Stiind ca tatal meu avea ca stagiu de cotizare 11 ani de munca si s-a nascut ... (vezi toată discuția)