avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara,dețin o cota parte dintr un apartament de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara,dețin o cota parte dintr un apartament de trei camere,certificat ...

Bună seara,dețin o cota parte dintr un apartament de trei camere,certificat de moștenire.
În acest apartament locuiește fosta soție a tatălui meu.
Am dreptul de a locui și eu acolo pana la vânzarea locuinței?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Tramandel , utilizator 19:48, 27 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
DA
Dacă doamna nu este deacord,eu cum pot totuși intra..

Dorin Voicilas a scris:

DA

Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2022
Tramandel, utilizator
Nu are cum sa nu fie de acord din moment ci si dvs.sunteti proprietar.Daca totusi va face probleme,apelati la politie.
acest răspuns util
Stimate/a @Tramandel , eu nu sunt jurist , dar nu cred ca , daca nu locuiti acolo , politia va interveni sa va “ vare “ in acel apartament - pentru ca nu poate fi violat domiciliul nimanui - ci va va indruma catre instanta de judecata , unde sa faceti iesirea din indiviziune ( partaj ) . Un apartament nu poate fi impartit fizic in doua unitati locative separate . Cum sa impartiti pe cote baia ? sau bucataria ? Daca respectiva doamna nu e de acord sa convietuiti laolalta , instanta va dispune ca unul dintre dvs. ( cel care dispune de suma necesara ) sa ia locuinta si sa plateasca celuilalt sulta . Daca nici unul nu-si permite plata sultei , se poate da termen pentru vanzarea de comun acord si impartirea sumei obtinute conform cotelor . Daca nici asa nu sunteti de acord , instanta poate dispune vanzarea la licitatie si va veti alege fiecare cu mai-nimic .
acest răspuns util
Drept aveti daca sunteti proprietar, dar nici vb ca vreo instanta sau politia sa o oblige pe femeie sa va primeasca, asa ca cereti partajul locuintei.
Femeia, daca nu e fosta sotie, ci sotie supravietuitoare, are in plus si drept de abitatie viagera, adica drept sa stea singurica pana la un eventual partaj
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Partaj norocel_bab norocel_bab In partajarea unui apartament faptul ca unuia dintre parinti i s-a incredintat minorul spre crestere si educare poate cere o cota mai mare din locuinta?Dar ... (vezi toată discuția)
Divort prin comun acord Nacu Nacu Divortez de sotul meu dupa 7 ani de casatorie , nu avem copii , avem un apartament si locuim cu bunica sotului . Apartamentul l-am cumparat de la bunica ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament bun comun de catre unul dintre proprietari adriana dj adriana dj am fost casatorit 15 ani am divortat in urma cu 5 ani pe perioada casatoriei am cumparat un apartament impreuna cu sotia. din cauza neintelegerilor am ... (vezi toată discuția)