Bună seara,dețin o cota parte dintr un apartament de trei camere,certificat de moștenire.
În acest apartament locuiește fosta soție a tatălui meu.
Am dreptul de a locui și eu acolo pana la vânzarea locuinței?
Mulțumesc
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate/a @Tramandel , eu nu sunt jurist , dar nu cred ca , daca nu locuiti acolo , politia va interveni sa va “ vare “ in acel apartament - pentru ca nu poate fi violat domiciliul nimanui - ci va va indruma catre instanta de judecata , unde sa faceti iesirea din indiviziune ( partaj ) . Un apartament nu poate fi impartit fizic in doua unitati locative separate . Cum sa impartiti pe cote baia ? sau bucataria ? Daca respectiva doamna nu e de acord sa convietuiti laolalta , instanta va dispune ca unul dintre dvs. ( cel care dispune de suma necesara ) sa ia locuinta si sa plateasca celuilalt sulta . Daca nici unul nu-si permite plata sultei , se poate da termen pentru vanzarea de comun acord si impartirea sumei obtinute conform cotelor . Daca nici asa nu sunteti de acord , instanta poate dispune vanzarea la licitatie si va veti alege fiecare cu mai-nimic .
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Drept aveti daca sunteti proprietar, dar nici vb ca vreo instanta sau politia sa o oblige pe femeie sa va primeasca, asa ca cereti partajul locuintei.
Femeia, daca nu e fosta sotie, ci sotie supravietuitoare, are in plus si drept de abitatie viagera, adica drept sa stea singurica pana la un eventual partaj
Partaj
norocel_bab
In partajarea unui apartament faptul ca unuia dintre parinti i s-a incredintat minorul spre crestere si educare poate cere o cota mai mare din locuinta?Dar ... (vezi toată discuția)