avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu firma intermediere contract de munca in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu firma intermediere contract de munca in strainatate

In luna octombrie 2009 am semnat un contract de mediere cu SC E. CONSULTING SRL, mediere ce avea ca scop angajarea mea in Sagunto,Spania. Semnat contract de mediere, semnat Anexa I (Oferta munca), Anexa II (Fisa postului), interviu, acceptat.
Se semneaza si un contract de munca cu JURATE STANIULYTE.....VILNIUS LITHUANIA. Vine ziua plecari, sambata, ne imbarcam in avion(cu inca 4 persoane de suferinta), decolam , aterizam.Persoana care trebuia sa ne astepte lipseste. Dupa 4 ore de telefoane vine cineva care ne conduce unde urma sa fim cazati, in Valencia. Dezastru: itr-un ap.de 4 cam urma sa locuim 18 persoane. Negocieri:120 euro chiria, 50 euro intretinerea, 100 euro actele. Renuntam si mergem la motel.
Cautam gazda-se rezolva (in apropiere ofertei ap.4 cam). Actele dureaza cca 18 zile si costa 10 euro (ne ajuta reprezentantul firmei de acolo si ne pagubeste de100 euro x 5!!!). Fericiti, avem cazare, acte in regula, inclusiv asigurare si cont bancar. Dupa 3 saptamani de Spania vrem sa incepem munca.
Dar...reprezentantul ne comunica ca nu mai are de munca pentru noi. Sunam in tara. Ne gasesc de munca in Gandia, la un amic al reprezentantului nostru. Bucurosi, luam trenul seara ca a doua zi incepem munca. Mai trebuie sa avem rabdare 2 -3 zile, ne-am bucurat degeaba. Chiria e chirie 120 euro/ pers. A doua seara de Gandia primim o propunere:o munca mai bine platita langa Alicante,la un prieten al pritenului reprezentantului.
Dupa o luna de Spania revin in tara. Directorul firmei asculta aventura si spune sa fac cerere pentru a-mi recupera ceva bani. Asa zis-ul contract de munca e nul; atata timp cat n-a fost inregistrat de nici o institutie
As dori sa -mi recuperez cheltuiala si sa atrag atentia asupra acestor firme.

Cel mai recent răspuns: marian_vasile , utilizator 18:31, 22 Ianuarie 2010
Poate cu o reclamatie la politie?

Ca la ITM nu aveti de ce ca nu au atributii in acest sens.
Multumesc, au acreditare ITM. Daca dau in judecata SC sanse am de am recupera cheltuielile?Poate cineva sa ma ajute?
Puteti da in judecata S.C. respectiva, insa trebuie sa probati acele cheltuieli efectuate.
Multumesc. Am pastrat toate facturile si biletele.Sa inteleg ca aceasta ar fi calea de a recupera aceste cheltuieli.Bine. Cam cat ar costa serviciile pt acest demers si daca se ofera cineva sa ma ajute.
Puteti contacta un coleg avocat din judetul in care locuiti cautand in sectiunea consultanti ...:)

Alte discuții în legătură

Divort aqarela aqarela Buna seara.as avea cateva intrebari.Sunt casatorita din 2011 si am un bebe de 9 luni.sotul meu are o aventura \\"de cateva luni\\" cu o \\"doamna\\" ... (vezi toată discuția)
Inselat de firma de mediere locuri de munca in strainatate! silviuandrei silviuandrei In data de 18.01.2010 am semnat un contract de mediere intre mine si societatea reclamata, SC [EDITAT] SRL, contract ce are ca si scop intermedierea unui ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma care recruteazã personal pentru munca in strãinãtate Deadmou5 Deadmou5 Buna ziua, as dori un sfat in următoarea problema.Pe 17 Noiembrie 2009 am încheiat un contract de intermediere cu o firma care plasează muncitori in ... (vezi toată discuția)