avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme cu firma care recruteazã personal pentru ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme cu firma care recruteazã personal pentru munca in strãinãtate

Buna ziua, as dori un sfat in următoarea problema.Pe 17 Noiembrie 2009 am încheiat un contract de intermediere cu o firma care plasează muncitori in diferite domenii in străinătate.In urma anuntului de la postul de radio local au specificat ca plecarile aveau sa fie urgente.In urma încheierii contractului am plătit si suma de 150 de euro drept comision.De atunci tot ce am obţinut au fost amanari.In 4 Ianuarie am hotărât sa mă retrag si sa îmi recuperez banii înapoi.Ca urmare am fost din nou la sediul firmei unde am anunţat decizia mea.Mi s'a spus ca s'a luat la cunoştinţă decizia mea , urmând ca in zilele următoare sa îmi recuperez banii.Nici pana in Ziua de azi nu mi'am primit banii, si nici restul grupei nu a plecat la munca.Ce pot face sa îmi recuperez banii înapoi ? Am o şansa in instanţa de judecată împotriva sarlatanilor astora?Durata contractului de mediere este de 120 de zile de la semnarea contractului.Eu deţin si copia după numitul contract si deţin si chitanta care atesta ca am plătit acei bani.Sper sa găsesc la dumneavoastră un răspuns . Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Deadmou5 , utilizator 14:57, 10 Februarie 2010
faptul ca firma a anuntat la radio ca plecarea este urgenta,nu are relevanta.Abia dupa scurgerea celor 120 de zile te poti adresa instantei cu o actiune de rezolutiune a contractului si poti obtine castig de cauza ,bineinteles,daca avocatul firmei respective nu demonstreaza ca neexecutarea obligatiei de mediere nu a depins de nici un caz de forta majora.
Nu prea inteleg concluzia . :(
Daca firma demonstreaza ca urma sa te trimita la munca intr-un oras din Italia (spre exemplu), si in orasul respectiv a izbucnit o epidemie de gripa porcina ,iar orasul este in carantina ,sau daca a avut loc un cutremur si orasul respectiv se afla in ruina,atunci acesta se cheama caz de forta majora. In concluzie,chiar daca au trecut cele 120 de zile si firma nu te-a trimis la munca,tu nu ai posibilitatea sa o tragi la raspundere,deoarece neefectuarea obligatiei nu-i este culpabila.
Ok am inteles. Iti multumesc pentru ca m-ai lamurit . :) Desi in cazul acesta sunt sigur ca nu este vorba de ceea ce ai mentionat mai sus. Sunt doar niste sarlatani cu acte in regula . ;) Sa ai o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

H1n1 handsu handsu Gripa porcina este o exagerare - concluzioneaza CBS News din SUA . Cele mai recente date WHO sustin , ca in intreaga lume exista 415 mii de imbolnaviri ... (vezi toată discuția)
Urgent, concediata fara salariu andreaelena andreaelena buna ziua am si eu o mare problema am fost anuntata pe data de 2 ianuarie sa nu ma mai duc la munca ca au inchis firma cu data de 31 decembrie 2015 si ca m-au ... (vezi toată discuția)