avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trebuie sa plătesc reparații pe care nu le-am cerut ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trebuie sa plătesc reparații pe care nu le-am cerut ? Buna ...

Trebuie sa plătesc reparații pe care nu le-am cerut ?
Buna ziua. Va rog sa ma ajutați sa înțeleg : sunt proprietar dar nu locuiesc la adresa la care plătesc intretinere ( lumina, curățenie, salarii și ce o mai fi la comun cu restul locatarilor din bloc), apartamentul fiind nelocuit. La taxele lunare se adaugă 5 lei = suma fixa ce reprezintă fond de reparații in bloc, sumă pe care de asemenea o plătesc. Totuși, la taxele de luna aceasta a mai aparut o rubrica noua ( pe lângă fondul de reparații) = 57,02 lei, ce reprezintă reparații făcute. Am cerut explicații ( pe whatsapp) și mi s-a spus ca reparațiile au fost făcute la sediul asociației, ca pereții erau crapati și ca s-a făcut subzidire și altele. Nu am vazut licitație de oferte pentru executare lucrări, nu am văzut deviz de lucrări, nu am văzut Recepția lucrării si nu mi s-a cerut acordul pentru astfel de lucrări si nu știu la câți proprietari se împarte costul lucrărilor. As vrea sa știu dacă pot contesta și refuza plata acestei sume, sau sunt obligat sa plătesc cota parte din aceste reparații ( despre care nu mi s-a cerut acordul sa se facă și nu sunt proprietar al sediului asociației, iar acest sediu nu sa afla nici măcar in blocul unde sunt proprietar, ci la câteva blocuri distanță) . Ținând cont ca de la carantina Covid recomandarile au fost sa se lucreze de acasă, consider ca nu se justifica reparații la un sediu la care nu ar trebui sa existe activitate. Chiar și plățile și citirile contoarelor le facem online. PS Sunt pensionar și sunt forțat ( din puținii bani de care dispun) , sa plătesc fond de salarii celor de la taxele de intretinere a blocului. Eu nu ii cunosc, nu i-am angajat, nu știu ce concurs s-a dat pentru ocuparea acelui post, cine le-a stabilit salariul și de ce nu e minim pe economie, câți angajați sunt acolo, pentru care sunt obligat sa plătesc salarii ? Cu alte cuvinte, sunt angajații mei ( pe care nu i-am angajat și nu-i doresc) , pe salariu pe care și-l stabilesc singuri. Ce ma sfătuiți. Multumesc anticipat pentru recomandări.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:52, 29 Noiembrie 2022
Salariile tuturor angajatilor se stabilesc intr-o Adunare generala a proprietarilor, la care trebuia sa participati si sa va spuneti ofurile*.

Cititi legea 196/2018, faceti o contestatie, in baza art. 28 din lege si vedeti ce raspuns primiti.
Si nu ar strica sa cititi toata legea, sunt cateva pagini dar asa poate intelegeti mai exact cum stau treburile intr-o asociatie.
[ link extern ]
Legea nr 196/2018 obliga proprietarii d ebun imobil sa contribuie lunar la asigurarea starii tehnice a partii comune de condominiu
Dispozitiile in vigoare nu impun obligativitatea acordului locatarilor pentru executarea de reparatii parti comune condominiu
nu se justifica reparații la un sediu la care nu ar trebui sa existe activitate.

Chiar daca o perioada au existat interdictii referitor la loc de prestare activitati,trebuie sa tineti cont ca asigurarea starii tehnice a sediului administrativ al asociatiei de proprietari este obligatorie avand in vedere ca in acel spatiu se arhiveaza documentele asociatiei de proprietari ,se desfasoara sedinte ale comitetului executiv si alte activitati necesare bunului mers al activitatii asociatiei de proprietari
Drepturile si obligatiile proprietarilor de apartamente sunt concret prevazute de disp L nr 196/2018
Cu alte cuvinte, sunt angajații mei

Eronat!
Aveti dv incheiat raport juridic de munca cu respectivele persoane?
Sunt angajatii asociatiei de proprietari iar indemnizatiile lunare sunt adoptate de catre participantii la adunarea generala,sumele fiind prevazute in bugetul anual de venituri si cheltuieli
Participati la adunarile generale unde aveti dreptul sa solicitati informatii care va suscita interesul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediul asociației de proprietari e la parterul blocului într-un spațiu comun. cum se contribuie în acest caz la cheltuielile comune? vmn58 vmn58 La parteru blocului in care locuesc are sediu Asociatia de locatari din care face parte si blocul nostrum in baza unui contract de chire modica, dar folosesc ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de la casa scarii eduardpetcu eduardpetcu Buna ziua. Asociatia de proprietari are obligatia legala de a repara acoperisului casei scarii revine blocului? (vezi toată discuția)
Fond rulment si fond reparatii Rusu Petronela Rusu Petronela Buna ziua! Se platesc obligatoriu aceste fonduri de catre locatari si daca nu se achita, se calculeaza penalitati?Multumesc. (vezi toată discuția)