avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sediul asociației de proprietari e la parterul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sediul asociației de proprietari e la parterul blocului într-un spațiu comun. Cum se contribuie în acest caz la cheltuielile comune?

La parteru blocului in care locuesc are sediu Asociatia de locatari din care face parte si blocul nostrum in baza unui contract de chire modica, dar folosesc energie electrica atit pentru iluminat birou,incalzire electrica pina se da drumul la incalzirea centralizata,iluminat casa scari la acces locatari asociatie pentru plati,info. etc., plus ca au instalat chiuveta apa rece si calda ,wc. pentru personal asociatiei vreo 4 femei serviciu plus comitetu. Intrebare exista vreo dispozitie de participare la celtuieli commune?
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: lungdan , utilizator 10:03, 5 Iulie 2019
Tot ce se foloseste acolo intra pe cheltuieli parti comune.
Atat timp cat este sediul administrativ al asociatiei cheltuielile aferente se repartizeaza tuturor proprietarilor functie de cota indiviza,conform disp L nr 196/2018
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când și pe ce bază s-a stabilit acel sediu ? Dacă nu s-a hotărât în vreo Adunare Generală, acel sediu e ilegal, fără votul proprietarilor din Condominiu.
Cel puțin în Asociația noastră, fostul sediu era închiriat cu 600 de lei pe lună plătiți în contul proprietarilor unei scări de bloc.
De-asta zic, că ar cam trebui și un contract de Închiriere, de comodat, etc., pentru a fi legal.
Sumele de bani obtinute din inchirierea spatiilor comune se constituie venit in fondul special (de reparatii). Este ilegal ca acesti bani sa fie impartiti proprietarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun mirela_blue mirela_blue buna ziua! doresc si eu o informare cu privire la inchirierea unui spatiu comun din scara blocului catre asociatia de proprietari. am dori ca asociatia sa ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu - asociatia de locatari madaonica madaonica Buna ziua ! Asociatia de locatari din care fac parte este alcatuita din 3 blocuri, 6 scari, respectiv 150 de apartamente, iar locul de incasat intretinerea ... (vezi toată discuția)
Spatiu comun pe scara alexandrachis alexandrachis Buna ziua, locuiesc la mansarda unui bloc (ultimul etaj) si doresc sa stiu daca se pune o lustra de lumina , nu trebuie platit de intreg blocul deoarece este ... (vezi toată discuția)