avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Sunt căsătorită și am 2 copii minori ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Sunt căsătorită și am 2 copii minori împreună ...

Bună ziua.
Sunt căsătorită și am 2 copii minori împreună cu soțul meu.
Avem niște probleme care nu mai au nici o rezolvare, din păcate.
Eu doresc sa ma mut la mama mea împreună cu cei 2 copii.
Întrebarea este următoarea:
Pot transfera copiii de la unitatea de învățământ la alta fără semnătură lui ? Fiind vorba despre grădiniță, vreau sa ma asigur dacă este nevoie și de semnătură lui sa scot copiii din unitatea de învățământ.
Pot avea probleme după aceea?
Ma poate baga la părăsire de domiciliu?
Va mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Liliana8956 , utilizator 15:50, 30 Noiembrie 2022
Buna ziua!
Va trebuie acordul sotului pentru schimbarea unitatii de invatamant.
Nu are ce sa va faca daca plecati cu copiii la mama dvs.Legea parasirii de domiciliu nu mai este in vigoare demult.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista notiunea de parasire de domiciliu, nu aveti avea probleme daca transferati copii, insa - cel putin teoretic - transferul se face doar cu acordul tatalui.

Va sfatuiesc sa discutati aceste aspecte si sa ajungeti la un acord rezonabil, spre binele copiilor. Daca casatoria nu mai poate continua, daca atmosfera in casa este una tensionata, copii nu trebuie sa asiste la distrugerea caminului lor si de aceea dvs ca adulti trebuie sa luati masuri, sa nu se opuna plecarii si sa va dea acest acord pentru transferul celor mici.

Daca nu exista solutii prin intermediul instantei de judecata insa dureaza si vin si cu niste costuri suplimentare.
Va mulțumesc pentru informații!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Divort, consecinte parasire de domiciliu angiba angiba Buna ziua avand probleme de multi ani in familie(violenta verbala si fizica) si pe care acum nu le mai suport(am stat atat - pt copii,stiu acum ca am gresit) ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu - urmari motiv motiv Daca dupa o cearta zdravana (in care au fost de fata si parintii mei si parintii lui) am decis sa iau copiii si sa plec la mama, se poate considera ca am ... (vezi toată discuția)