avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, consecinte parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, consecinte parasire de domiciliu

Buna ziua
avand probleme de multi ani in familie(violenta verbala si fizica) si pe care acum nu le mai suport(am stat atat - pt copii,stiu acum ca am gresit) m am hoatrat sa bag divort impreuna cu cerere de restrictie si de protectie.Am incercat sa i propun un divort amiabil dar nici vorba,nu se poate discuta cu el,devine violent ,Pot sa depun aceasta cerere de divort dupa ce plec in chirie singura ,copiii nu vor savina cu mine deocamdata pt ca nu am ce sa le ofer(comparativ cu situatia actuala) fara sa ma dea la parasire de domiciliu?
Nu am certificatul de casatorie decat in copie pt ca l a aascuns el,ce pot face?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: leandrud , utilizator 14:26, 5 Februarie 2017
Scoateți de la primărie un duplicat al certificatului de căsătorie.

Daca atmosfera din casa si familie este una tensionată, nu e cazul sa va gânditi ca exista o părăsire culpabilă a domiciliului conjugal.

Ce varsta au copii ?
multumesc pt raspuns
copii au 13 si 16 ani
este atat de complicat,,,, de ex acum mi a luat telefonul si cheile de la masina
tel este pe firma lui ,masina a fost in leasing pe firma lui acum e pe numele meu,dar nu imi da nimic
Conform noului cod de procedură civilă, nu mai este obligatoriu să depuneți certificatul de căsătorie, în original, ci doar o copie certificată (adică o semnați și menționați conform cu originalul).

Puteți să depuneți cererea după ce plecați.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2017
Adrian ALBU, Avocat
multumesc
mai am o intrebare:mesajele jignitoare de pe telefon pe care mi le-a scris au vreo relevanta?
nu pt partaj pt ca nu pot sa fac si partaj ca avem multe proprietati in comun,inclusiv un mare credit,si el nu vrea decat sa ma aduca pe mine la zero si nu imi permit taxa de timbru.Eu nemaritata am detinut un ap cu 2 camere f bine aranjat pe care l am vandut acum 8 ani(aprox),la o mare parte din bani 50000euro (l am vandut cu 70000 de euro) doar el a dispus de bani pana i am luat dreptul de semnatura (m am prins in sfarsit de niste treburi ....inselat etc} Doamne ce proasta am fost
Doar ca sa demonstrez cumva ce caracter infect a capatat ,poate pt custodia copiilor desi eu nu mai am veniturile de atunci si nu prea am ce sa le ofer
Buna ziua
Am o nelamurire :pana la solutionarea partajului,impartirea bunurilor etc,eu ca si sotie nu am dreptul sa folosesc telefonul mobil pe care mie mi l-a luat initial,chiar daca este pe firma lui?
iar masina acum este pe numele meu,initial a avut -o in leasing pe firma,mi-a luat si una si alta ,pot sa reclam,sa fac ceva ca ma izoleaza,ma ingradeste cumva (stam in afara orasului)vrea sa mi demonstreze ca el e seful,ca eu sunt la mana lui.
Multumec

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez !!! popa_roxana popa_roxana buna ziua, as dorii mai multe sfaturi, cum as putea sa divortez, sunt cu sotul meu de 5 ani si acum 3 ani ne-am casatorit. avem 2 fetite cu varstele de 1 an si ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului in cazul in care solicitantul nu are venit otilik otilik dak nu am servici pot sa primesc custodia copilului sunt la fac anul 3 nua mai suport batai si jigniri (vezi toată discuția)