avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, consecinte parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, consecinte parasire de domiciliu

Buna ziua
avand probleme de multi ani in familie(violenta verbala si fizica) si pe care acum nu le mai suport(am stat atat - pt copii,stiu acum ca am gresit) m am hoatrat sa bag divort impreuna cu cerere de restrictie si de protectie.Am incercat sa i propun un divort amiabil dar nici vorba,nu se poate discuta cu el,devine violent ,Pot sa depun aceasta cerere de divort dupa ce plec in chirie singura ,copiii nu vor savina cu mine deocamdata pt ca nu am ce sa le ofer(comparativ cu situatia actuala) fara sa ma dea la parasire de domiciliu?
Nu am certificatul de casatorie decat in copie pt ca l a aascuns el,ce pot face?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: leandrud , utilizator 14:26, 5 Februarie 2017
angiba a scris:

multumesc pt raspuns
copii au 13 si 16 ani
este atat de complicat,,,, de ex acum mi a luat telefonul si cheile de la masina
tel este pe firma lui ,masina a fost in leasing pe firma lui acum e pe numele meu,dar nu imi da nimic


Divortul se poate obtine daca va incadrati pe motive de divort conform legii.
Referitor la minori acestia vor fi ascultati de instanta.
Poate conta destul de mult ce zic ei...
Masina, dacă este pe numele dvs (prin ce tip de tranzactie, nu conteaza) o poate folosi si soțul fiind bun comun pana la partaj.
Dar la fel de bine o puteti folosi si dvs. Depinde cine are cheile.
Telefonul, daca este pe firma domnului iar dvs nu aveti nici o calitate in firma, mai bine renunțați la el!
In privinta parasirii de domiciliu, nu mai este incriminata de lege.
Pentru partaj, dacă aveti asa multe bunuri comune, puteti face cerere de ajutor public judiciar (fie pentru diminuare, fie pentru esalonarea sumei stabilita ca taxa de timbru, in rate)
Buna ziua.

Daca se mai intampla sa va loveasca pe dumneavoastra sau pe copii, puteti face plangere penala. Acum se poate face inchisoare pentru violenta in familie si in paralel, puteti sa-i cereti despagubiri morale in proces civil.

Puteti merge la un medic legist sa va dea certificat medico-legal si apoi sa faceti plangerea penala (sau invers plangere penala apoi, certificat medico=legal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez !!! popa_roxana popa_roxana buna ziua, as dorii mai multe sfaturi, cum as putea sa divortez, sunt cu sotul meu de 5 ani si acum 3 ani ne-am casatorit. avem 2 fetite cu varstele de 1 an si ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului in cazul in care solicitantul nu are venit otilik otilik dak nu am servici pot sa primesc custodia copilului sunt la fac anul 3 nua mai suport batai si jigniri (vezi toată discuția)