avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Releveu fără semnătura și ștampila.
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Releveu fără semnătura și ștampila.

Bună ziua, am o problema cu domnul cadastrist.
Am cumpărat casa cu bani cash in 2016 și printre documentele mele se afla un releveu din anul 2016, care nu are semnătura și ștampila.
Acum vreau să vând casa și cei care cumpără fac credit ipotecar. Banca le cere releveul semnat și ștampilat,drept urmare am mers cu el la domnul care l-a făcut (este scris numele biroului de cadastru și anul in care a fost făcut)
Acum, problema este că refuză să îl ștampileze și semneze, pe motiv că trebuie să il facă din nou cu costurile aferente. (Fără înregistrare la OCPI, pentru că durează prea mult și sperăm să îl accepte cei de la bancă așa)
Întrebare: Oare de ce trebuie să plătesc din nou dacă releveul există ? Are dreptate domnul cadastrist din punct de vedere legal, sau vrea sa ia banii pentru aceeași muncă de două ori?

Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2022
Meisa Banica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 18:07, 29 Noiembrie 2022
Releveul nu trebuia acceptat la data cand a fost facut, daca era nesemnat si fara stampila, respectiv inregistrat/ stampilat la OCPI.
In prezent, este obligatoriu sa fie inregistrat la OCPI. Nu vi-l semneaza si stampileaza pentru ca trebuie sa verifice ce a facut anterior, deci sa munceasca iarasi. Posibil sa fie probleme cu inregistrarea la OCPI. Ori timpul costa bani.
Cel mai sigur este sa cereti lamuriri persoanei respective.

Meisa Banica a scris:

Bună ziua, am o problema cu domnul cadastrist.
Am cumpărat casa cu bani cash in 2016 și printre documentele mele se afla un releveu din anul 2016, care nu are semnătura și ștampila.
Acum vreau să vând casa și cei care cumpără fac credit ipotecar. Banca le cere releveul semnat și ștampilat,drept urmare am mers cu el la domnul care l-a făcut (este scris numele biroului de cadastru și anul in care a fost făcut)
Acum, problema este că refuză să îl ștampileze și semneze, pe motiv că trebuie să il facă din nou cu costurile aferente. (Fără înregistrare la OCPI, pentru că durează prea mult și sperăm să îl accepte cei de la bancă așa)
Întrebare: Oare de ce trebuie să plătesc din nou dacă releveul există ? Are dreptate domnul cadastrist din punct de vedere legal, sau vrea sa ia banii pentru aceeași muncă de două ori?

Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!

Ca si topograf (cadastrist in denumirea dumneavoastra) ce pot intui este faptul ca atunci cand firma respectiva a facut lucrarea de intabulare in anul 2016, la ce tip de documentatie a fost facuta conform ordinului nu era necesar topograful sa faca releveul.
Multora insa le place sa il faca si sa il ataseze la documentatie.
Semnatura pe el din partea OCPI nu exista, din motivul amintit de mine mai sus.

Acum daca domnul ar avea binevointa ar putea sa scoata la imprimanta 2 foi si sa le stampileze (majoritatea bancilor se multumesc doar cu stampila topografului pe releveu fara avizul OCPI).

Daca insa banca solicita si avizul OCPI pe releveu, atunci topograful trebuie sa intocmeasca o noua lucrare cadastrala, care are alt obiect decat cel facut in anul 2016, si atunci este ceva normal sa va solicite niste banuti pentru ca este vorba de o lucrare cu totul alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare releveu vera75 vera75 Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie imposibila ....Trebuie sa fac evaluarea unui imobil(casa) construita in 2009 care are carte funciara insa fara releveu,pt ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit!!!!!!!!!! Sanda Oana Sanda Oana Buna ziua! as avea nevoie de un raspuns cat mai urgent. Tocmai am semnat un antecontract pt un apartament cumparat prin programul prima casa, pentru care am ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament modificat oanaatudor oanaatudor Buana ziua, Doersc sa achizitionez un apartament in Bucuresti, cu credit Prima Casa. Am gasit apartamentul, problema este urmatoarea: proprietara actuala a ... (vezi toată discuția)