avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Important ! Buna seara! Am nevoie de un raspuns ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Important ! Buna seara! Am nevoie de un raspuns informativ si corect . Multumesc! ...

Buna seara! Am nevoie de un raspuns informativ si corect . Multumesc!
Care este procedura legala pe care trebuie sa o urmeeze o persoana de 80 de ani aflata in deplinatatea facultatilor mintale , fara sotie si copii , in situatia in care doreste sa imi doneze banii de pe imobilul sau propriu , fara ca nepotii sai (fii fratelui sau) , sau fratele sa poata ataca cumva in instanta decizia sa? Multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:38, 30 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoana poate să încheie cu dvs. un contract de donație în formă autentică (la notar) având ca obiect suma de bani.
Fratele sau nepoții de frate nu sunt moștenitori rezervatari
Multumesc pt raspuns! Contractul de donatie nu se poate ataca in instanta de catre nepoti ?

romascanu a scris:

Persoana poate să încheie cu dvs. un contract de donație în formă autentică (la notar) având ca obiect suma de bani.
Fratele sau nepoții de frate nu sunt moștenitori rezervatari

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tocmai vi s-a explicat mai sus ca nu, pentru ca nepoții de la frati și fratii nu sunt moștenitori rezervatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate testament ilemile ilemile buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de valabilitatea unui testament autentificat.persoana care lasa prin testament are 73 de ani(reprezinta ... (vezi toată discuția)
Testament RAD  EMIL RAD EMIL o persoana lasa prin testament intreaga mostenire unui nepot incit sotul ia decedat de mult au avut o fata care a decadat si ea inainte de a de face ... (vezi toată discuția)
Donatie Anaana1989 Anaana1989 Bună ziua, Bunica mea, atât timp cât mai este în viata și în deplinătatea facultăților mintale dorește sa doneze mie o parte din bunurile sale, casa ... (vezi toată discuția)