avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reducere pensie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reducere pensie minor

Buna ziua! Sotul meu a depus o cerere de reducere a pensiei de intretinere pt minorul din prima casatorie si a primit termen de judecare tocmai peste 5 luni. Intrebare: hotararea de reducere a pensiei se va aplica incepand cu data depunerii cererii? Adica se suma se va recalcula si pe aceste 5 luni de asteptare sau se va aplica din momentul pronuntarii sentintei?
Cel mai recent răspuns: qween35 , utilizator 16:48, 21 Ianuarie 2010
De la data introducerii cererii.
As zice ca de la data cand a cerut sotul dvs. reducerea.
daca instanta va admite cererea de reducere, atunci aceasta se va aplica d la data introducerii cererii pentru ca atunci s-a ivit situatia ce a determinat cererea.
Va multumesc pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp prea mult pentru modificarea pensiei de intretinere cipair cipair Buna ziua . Am o nelamurire . De ce dureaza asa de mult modificarea unei pensii de intretinere ? Am depus cerere de recalculare in iulie 2015 ... (vezi toată discuția)
Decizie RIoan RIoan Procesul meu de divort a parcurs etapele fond, apel si recurs. Acum am o hotarare irevocabila, insa nu inteleg cum opereaza ea asupra obligatiilor mele ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor adriana istrate adriana istrate Am intentat actiune de divort pe data de 20.12.2010, cerand -desfacerea casatoriei -incredintarea minorului -plata pensiei de intretinere pt minor incepand ... (vezi toată discuția)