Bună ziua.Cum pot sa al decad din drepturi pe tatal fetitei mele?Menționez ca nu am fost căsătorită cu el,fetita este pe numele lui! A fost dat în judecata în anul 2011,acesta nu a plătit nici pina ziua de azi pensia alimentara!Anul trecut l-am contactat și l-am rugat sa ami dea o semnătura pentru a pleca într-o vacanta..,iar acesta nu a dorit sa ami dea!Nu mai vreau nimic de la el nici un ban..,pentru ca în acești ani acesta nu i-a trimis niciodată nimic..Vreau doar ca acesta sa fie decăzut din drepturi definitiv!Daca al decad din drepturi pot trece copilul pe numele meu?
Va mulțumesc!
Dumneavoastră nu puteţi să-l decădeţi din drepturi pe tatăl fetiţei, dar puteţi cere,în instanţă, autoritate părintească unică. Pentru asta, trebuie să duceţi dovezi despre lipsa tatălui din viaţa copilului şisă demonstraţi şi refuzul lui de a vă semna acordul pentru ieşirea din ţară a copilului.
Mergeti la un avocat din localitatea unde locuiți.
Trebuie luat totul cu atenție.
Ceea ce relatati nu va ajuta dacă va judecați asa.
Va fi mult de lucru și va dura dar ati putea avea șanse la custodie exclusivă dacă veți fi bine consiliata juridic și tatăl își va juca neinspirat șansele.
Eu as zice sa vorbiți cu avocatul despre o plângere penală.
Asa ar trebui început...daca omul nu va face tot ce vrea avocatul dvs.