avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua.Cum pot sa îl decad din drepturi pe tatal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua.Cum pot sa îl decad din drepturi pe tatal fetitei ...

Bună ziua.Cum pot sa al decad din drepturi pe tatal fetitei mele?Menționez ca nu am fost căsătorită cu el,fetita este pe numele lui! A fost dat în judecata în anul 2011,acesta nu a plătit nici pina ziua de azi pensia alimentara!Anul trecut l-am contactat și l-am rugat sa ami dea o semnătura pentru a pleca într-o vacanta..,iar acesta nu a dorit sa ami dea!Nu mai vreau nimic de la el nici un ban..,pentru ca în acești ani acesta nu i-a trimis niciodată nimic..Vreau doar ca acesta sa fie decăzut din drepturi definitiv!Daca al decad din drepturi pot trece copilul pe numele meu?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2022
Petronela Niță, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:20, 2 Decembrie 2022
Dumneavoastră nu puteţi să-l decădeţi din drepturi pe tatăl fetiţei, dar puteţi cere,în instanţă, autoritate părintească unică. Pentru asta, trebuie să duceţi dovezi despre lipsa tatălui din viaţa copilului şisă demonstraţi şi refuzul lui de a vă semna acordul pentru ieşirea din ţară a copilului.
Mergeti la un avocat din localitatea unde locuiți.
Trebuie luat totul cu atenție.

Ceea ce relatati nu va ajuta dacă va judecați asa.

Va fi mult de lucru și va dura dar ati putea avea șanse la custodie exclusivă dacă veți fi bine consiliata juridic și tatăl își va juca neinspirat șansele.

Eu as zice sa vorbiți cu avocatul despre o plângere penală.
Asa ar trebui început...daca omul nu va face tot ce vrea avocatul dvs.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o indrumare ? - violenta in familie alexandravoicu alexandravoicu Traiesc cu un barbat de 3ani ,avem si o fetita de 2 ani nu suntem casatoriti legitim si as vreau sa il decad din drepturile parintesti pt ca este beat aproape ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unui parinte anamariaces anamariaces buna ziua.am o fetita de 5 luni si tatal fetitei a declarato doar pt ca avea nevoie de certificatul fetei de nastere pt un proces deoarece era acuzat de furt. ... (vezi toată discuția)