avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Defunctul tata a avut mostenire, dinainte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Defunctul tata a avut mostenire, dinainte de casatorie ...

Buna ziua,
Defunctul tata a avut mostenire, dinainte de casatorie , pamant in arenda , (sub legea 36/1991), care nu este scos din indiviziune.
Suntem doua fiice si mama noastra . Cine devine proprietar asupra pamantului lucrat in arenda, mama impreuna cu cele doua fiice sau doar fiicele? Pentru a se incheia contractul de arenda , pamantul fiind luat anul acesta in arenda de o societate comerciala.

Multumesc, Gabriela
Cel mai recent răspuns: sabrina08 , utilizator 22:26, 3 Decembrie 2022
Soția supraviețuitoare moștenește 25%, iar cele două fete vor împărți restul de 75%.
Va rog, de cand este legea schimbata in acest sens?
Multumesc, pentru raspuns!
din totdeauna!!!
Pana la intrarea in vigoare a noului cod civil, drepturile de mostenirea a sotului supravituitor erau reglementate prin Legea 319/1944. Din anul 2011, cand la data de 1 octombrie a intrat in vigoare noul cod civil (care inlocuieste codul civil din 1868) drepturile la mostenire a sotului supravietuitor au fost incluse intocmai cum erau prevazute in legea 319/1944.

sabrina08 a scris:

Va rog, de cand este legea schimbata in acest sens?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters135021 ContSters135021 De ce daca moare sotul primul,urmasii sunt numai copii,si sotia nu are dreptul de mostenitor? (vezi toată discuția)
Despre mostenitori nicole852107 nicole852107 buna ziua,la deschiderea unei succesiuni daca legea spune caci sunt mostenitori doar descendentii directi de ce se imparte si sotului supravietuitor?cind au ... (vezi toată discuția)
Cota succesiune mars_on_line mars_on_line speta: sotia casatorita cu (sotul care are 2 copii din alta casatorie) .sotul a avut un apartament anterior casatoriei . sotul decedeaza ; ce drepturi are ... (vezi toată discuția)