avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturie minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturie minor

Nu lucrez in domeniu juridic dar am o intrbare:
-- Poate un minor de 15 ani sa dea o declaratie , sau sa depuna o marturie cu privire la o infractiune , fara acordul parintilor?
Fiindca art 81 Cpp. nu ma lamureste:

"Art. 81: Martor minor

(1) Minorul poate fi ascultat ca martor. Pana la varsta de 14 ani ascultarea lui se face in prezenta unuia dintre parinti ori a tutorelui sau a persoanei careia ii este incredintat minorul spre crestere si educare."
Cel mai recent răspuns: liviuku , utilizator 17:50, 21 Ianuarie 2010
Pertinente ca intotdeauna aratarile distinsei d-ne avocat Mihai,mai mult cu cat acel "acord" despre care un user face vorbire,nu exista.
Obligatia parintilor sau tutorilor este doar sa asiste la audiere si sa semneze declaratiile alaturi de minori.
Cat piveste varstele si modurile de audiere sunt regllementate clar in disp.art.81 c.pr.pen.
Multumesc! M-am lamurit in privinta acordului parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor minor popescualexandrina popescualexandrina .in ce conditii poate da un tanar de 17 ani declaratie ca martor intr-o dosar penal aflat in faza de urmarire penala. trebuie sa i se aduca la cunostiinta ... (vezi toată discuția)
Declaratie minor in varsta de 16 ani Maia221 Maia221 Am 16 ani jumătate, aproape 17. Pot da o declarație în calitate de martor fără părinte? (vezi toată discuția)
Audiere minori wiki38 wiki38 De la ce varsta pot fi audiati minorii martori in faza de urm penala de lovire?Daca parintii nu sunt deacord pot fi obligati?Se impune obligatoriu audierea sau ... (vezi toată discuția)