avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar nou, contract energie cu furnizor nou, fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar nou, contract energie cu furnizor nou, fara transfer contract existent, reziliere contract existent?

Cum se procedeaza pentru incheierea unui contract energie electrica la un furnizor nou dupa schimbare proprietar apartament (contract de vanzare/cumparare, persoane fizice), fara a mai trece prin etapa transferarii numelui noului proprietar in contractul existent la alt furnizor?

Astfel incat rezultatul final sa fie un singur contract pe numele noului proprietar la noul furnizor de energie, iar vechiul contract cu vechiul furnizor sa inceteze in acelasi timp.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2022
gigel2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: gigel2007 , utilizator 13:39, 16 Decembrie 2022
pot sa initiez pur si simplu procedura de schimbare furnizor pe site-ul noului furnizor?

nu mai dau edit ca vad ca are niste erori forumul si cand dau edit imi schimba titlul la loc cum era initial si pierde din mesajul initial
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2022
gigel2007, utilizator
chiar nu stie nimeni?
~ Conținut șters la cerere ~
stimate sos1000, aberezi complet.

toti pasii urmatori s-au intamplat in aproximativ 10 zile:
am intrat pe site la noul furnizor
am incheiat contract nou
am creat cont la POSF
am creat cont la distribuitorul de energie
in data intrarii in vigoare a noului contract am informat vechiul furnizor (se poate crea cont chiar daca nu esti titular pe contract) si am transmis indexul din acea data
vechiul furnizor a emis factura pe perioada intre ultima factura si data schimbarii furnizorului
s-a platit factura
la vechiul furnizor figureaza vechiul contract incheiat
la POSF inca figureaza activ deoarece nu s-a actualizat informatia
la noul furnizor figureaza contract activ
la distribuitor figureaza noul proprietar pe codul POD
end of story si sper sa nu mai apara destepti ca sos1000 cu aberatii.

SOS1000 a scris:

Mai intai trebuie ca fostul proprietar sa faca rezilierea contractului de pe numele lui si asta implica o taxa destul de substantiala , este posibil sa nu fie de acord . Dupa aceea puteti incheia contract pe numele d-voastra cu orice furnizor doriti . Nu puteti initia personal procedura de schimbare furnizor nefiind titular de contract .

Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2022
gigel2007, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura energie electrica calculata eronat oldgeorge oldgeorge Factura energie electrica calculata eronat. In iarna, am ales sa schimb furnizorul de energie electrica. Am trecut de la NOVA POWER AND GAS la HIDROELECTRICA. ... (vezi toată discuția)
Lamurire situatie geamborela geamborela In urma cu vreo doua luni am cumparat un spatiu de la o firma in baza unui contract de vinzare cumparare pe persoana fizica , totul in regula pana la ... (vezi toată discuția)
Chemat in judecata pentru plata energie electrica la un imobil vandut acum 12 ani ContSters233458 ContSters233458 Buna ziua! In luna noiembtie 2013 am fost actionat in judecata de către Eon pentru neplata unei facturi. Instanta mi-a cerut sa vin cu ... (vezi toată discuția)