avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lămuriri la deduceri personale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lămuriri la deduceri personale

Bună ziua,am o nelămurire în privința deducerii personale pentru copii aflați în întreținere.
In momentul de fata salariul brut în cartea de munca îl am 3231 ron ,am depus solicitare pentru deducere personala însă angajatorul mereu cauta scuze pentru a acorda aceasta deducere,fie invoca motivul ca am avut bonus obținut și automat a crescut salariul brut,dar pe cartea de munca este specificat 3231 ron
Întrebarea este următoarea,bonusurile care le am pe lângă baza afectează intr-un fel aceasta deducere? Automat cu bonus dar care nu este luna de luna depășește suma de 3231 ron ,în acest caz ma mai încadrez la deducere? Specific ca am 3 copii minori în intretinere

Mulțumesc,
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 10:24, 6 Decembrie 2022
Buna ziua,
Da, bonusurile afecteaza deducerea.
Daca aveti un brut mai mare de 4550 lei nu mai beneficiati de deducere pentru copiii aflati in intretinere.
In lunile fara bonus, beneficiati de deducere, diferenta dintre castigul dvs si al altui coleg cu un venit similar si fara copii ar fi de 70 lei net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul venit lunar bambi.2010 bambi.2010 va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza un bonus lunar acordat de angajator si de asemenea deducerea personala, intrucat am 2 copii in intretinere, si in ce mod ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit pt copil AndreeaIB AndreeaIB Buna ziua Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza deducerea de impozit pentru copil, cine poate sa ia (unul sau ambii parinti) si care salariu este mai ... (vezi toată discuția)
Deducerea personala de baza tiberiussly tiberiussly Care este deducerea personala de baza in cazul in care am in intretinere un copil minor?Presupunind ca salarul brut este de 1200 ron,ce valoare are deducerea? (vezi toată discuția)