avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa 13 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa 13 ani

in urma cu 13 ani s-a pronuntat divortul, dar partajul bunurilor comune nu s-a facut. Intrebarea este daca dupa 13 ani se poate face partajul? stiu ca este o actiune imprescriptibila, dar ce sanse are sa mai obtina ceva, avand in vedere ca in ultimii 13 ani sotul s-a ocupat de ingrijirea imobilului pus in discutie la partaj.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:04, 7 Noiembrie 2006
Partajul se poate face.

Nu prea inteleg partea a doua a textului. Cine sa aibe sansa?
Nu cred ca valoarea imbunatatirilor ar depasi cota.

in urma cu 13 ani s-a pronuntat divortul, dar partajul bunurilor comune nu s-a facut. Intrebarea este daca dupa 13 ani se poate face partajul? stiu ca este o actiune imprescriptibila, dar ce sanse are sa mai obtina ceva, avand in vedere ca in ultimii 13 ani sotul s-a ocupat de ingrijirea imobilului pus in discutie la partaj.
va multumesc!

ce sa mai obtina ? in cazul in care sotul care a avut grija de imobil a facut o serie de imbunatatiri pe care el poate dovedi partea sa va creste cu valoarea acestor imbunatatiri, iar daca va cere atribuirea imobilului tocmai avand in vedere grija si imbunatatirile aduse, va fi obligat la plata unei sulte.
Impozitul pe cladire platit de unul dintre soti va conta la un eventual partaj?
se iau in calcul si valoarea impozitelor achitate si toate celelalte cheltuieli facute de unul dintre soti.

Alte discuții în legătură

Partaj dupa 13 ani tonidi tonidi in urma cu 13 ani s-a pronuntat divortul, dar partajul bunurilor comune nu s-a facut. Intrebarea este daca dupa 13 ani se poate face partajul? stiu ca este o ... (vezi toată discuția)
Executare silita a sotului nepropietar Lexandru11 Lexandru11 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Timp de 30 de ani sotia G a fost casatorita cu sotul M. Inaintea casatoriei sotul M a cumparat o ... (vezi toată discuția)
Divort Veronica Pah Veronica Pah Am divortat de doua luni, după 26 de ani de căsătorie.In tot acest timp am locuit în apartamentul soțului, donat de părinții lui doar in 2001. In tot ... (vezi toată discuția)