avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita a sotului nepropietar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita a sotului nepropietar

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie.
Timp de 30 de ani sotia G a fost casatorita cu sotul M. Inaintea casatoriei sotul M a cumparat o casa, aceasta fiind in propietatea lui personala. Anul trecut sotul M a divortat de sotia G. Acum sotul M doreste evacuarea sotiei G din imobil. Nu ar avea motive intemeiate de evacuare pt ca sotia G sta cuminte la locul ei, casa avand intrari separate, bucatarii separate, bai separate si nu il deranjeaza cu nimic. Mentionez ca in timpul casatoriei casa aflata in propietatea sotului M a suferit numeroase modificari. Inainte de divort sotul M a spus ca o va ajuta pe sotia G sa isi cumpere un imobil ca ea sa plece din casa, dar sotul M nu s-a tinut de cuvant si nu a ajutat-o cu nimic, el sustinand ca ea are bani in banca pusi deoparte cu 4 ani inainte de divort si isi poate cumpara singura un imobil din acei bani. Intrebarea este daca sotul M o poate da afara prin executare silita pana la solutionarea partajului (acesta urmeaza a fi deschis de sotul M curand), si daca sotia G are cuma cota parte din casa pt ca a stat 30 ani in acea casa si a contribuit la mentinerea casei, cresterea copiilor, ea avand si un serviciu stabil in toti acesti ani. Dupa partaj ea ar ramane cu ceva din casa respectiva?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:42, 6 Mai 2020
Bună ziua, cu privire la motivele întemeiate, simpla ocupare a imobilului în lipsa unui titlu este suficientă pentru a se dispune evacuarea din imobil, ca regula. Cu privire la îmbunătățirile efectuate asupra imobilului, odată încetată căsătoria, regimul comunitâții de bunuri se lichidează , fiecare dintre soți preluând bunurile sale proprii, după care se face partajul bunurilor comune și regularizarea datoriilor. Cu privire la bunurile comune, cota-parte se determină în raport de contribuția fiecăruia la dobândirea acestor bunuri precum și în raport de îndeplinirea obligațiilor comune. lichidarea comunității de bunuri se face pe cale notarială sau judecătorească (în caz de neînțegere). Așadar, este important a se stabili contribuția fiecăruia la bunurile comune. implicit si îmbunătățirile facute asupra acestui imobil,
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2020
Cabinet individual de avocat Renata Reiss , Avocat
Multumesc mult de raspuns.
In cazul in care se stabileste ca ei ii revin o mica parte in bani pt ca a avut grija de casa, etc si el nu are de unde sa dea banii i se poate pune poprire pe pensie?
o hotărâre judecătorească rămasă definitivă în sensul obligării lui la o sultă constituie potrivit legii titlu executoriu, deci da. o zi bună
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soția nu are nici un drept asupra imobilului respectiv acesta este bun propriu al soțului cumparat înainte de încheierea căsătoriei.Sotia poate sa aibe un drept de creanta pt eventualele contribuții aduse la imbunatatirea/renovarea imobilului.
sa nu mai taraganeze mult, ca isi pierde si acel drept de creanta.. deci sa se adreseze instantei sa cera ca aceasta ca constate ca are acest drept de creanta, sa faca sotia socoteala cat crede ca i se cuvine, sa aduca probe ca a facut ce zice ca a facut in casa aia si sa ceara si un drept de retentie, asta ar insemna sa stea pana ii da el banii.
sa mearga la avocat si sa se sfatuie, problema nu e simpla, iar sotul e in avantaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort juna juna am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc (vezi toată discuția)
Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului neproprietar dupa divort Cabinet individual de Avocatura Cabinet individual de Avocatura in iunie 2009 s-a pronuntat divortul prin acordul partilor. sotia este proprietar tabular al casei care era ultimul domiciliul comun al sotilor. sotul nu are ... (vezi toată discuția)