Este corect acest lucru si 15,5 mc/luna pentru un aragaz nu e o estimare gresita. Consumul se va regulariza la urmatoarea transmitere a indexului.
Buna,
Consumul mediu lunar este de 4 m3. Intr-un an am avut 1 luna regularizare si 3 luni integistrate cu 15.5 m3.
Explicatia este ca daca nu dau la timp citirea, sunt inregistrata pe pausal. Nu inteleg de ce acest mod de lucru si nu cel bazat pe estimare si regularizare confrom cu indexul autocitit / citit, cu valori corespunzatoare.
E adevarat ca poate fi o discutie lunga, referitor la cum a fost stabilit acest consum pausal, desi, intr-o discutie mai veche de pe acest forum, am gasit un calcul :
"M-am uitat pe ultima factura emisa de furnizorul meu de gaze. Diferenta dintre indexul vechi citit si indexul nou citit, deci consum real, a fost in luna iunie de 3100 mc la 270 persoane.".
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ar reiesi mai mult de 10 mc /luna de persoana.
Daca doriti sa aflati amanunte, despre acel mini-regulament legat de repartitia consumului de gaz, folositi prevederile art. 28 din legea 196/2018. Adresati in 10 zile de la afisare o cerere oficiala presedintelui de asociatie.
Raluca_120 a scris:
Buna,
Consumul mediu lunar este de 4 m3. Intr-un an am avut 1 luna regularizare si 3 luni integistrate cu 15.5 m3.
Explicatia este ca daca nu dau la timp citirea, sunt inregistrata pe pausal. Nu inteleg de ce acest mod de lucru si nu cel bazat pe estimare si regularizare confrom cu indexul autocitit / citit, cu valori corespunzatoare.
~ final discuție ~