Bună ziua!
Există articol în Legea 263 privind sistemul unitar de pensii publice care prevede că sporul pentru grupele I sau II de muncă se acordă doar dacă persoana în cauză a realizat cel puţin 5 ani în gr. I şi/sau II de muncă , 100% din timp ?
Menţionez că am lucrat la o intreprindere în gr.I de muncă(în perioada anterioara datei de 01.04.2021) o perioadă de 4 ani şi 12 luni, iar dosarul mi- a fost respins pe motivul susmenţionat.
Mulţumesc anticipat pentru răspuns!
Legea 3/1977
Art.16
Persoanele care au lucrat cel puţin 5 ani în grupele I şi II de muncă au dreptul sa li ia în calculul vechimii în munca, pentru fiecare an lucrat în aceste grupe: un an şi şase luni pentru grupa I sau un an şi trei luni pentru grupa II. În aceste cazuri nu se reduce limita virstei de pensionare.
Legea 263/2010
Art.
17
(1) Constituie stagiu de cotizare și perioada suplimentară la vechimea în muncă acordată pentru perioadele realizate în grupa I, a II-a, în baza legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv pentru perioadele realizate în condiții speciale și condiții deosebite de muncă;
Grupa ii
amarianaro
Buna ziua
Am o mica nelamurire
Din Legea 263/2010 ar rezulta ca :
Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, ... (vezi toată discuția)