avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua ! Stie cineva daca la acordarea sporului de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua ! Stie cineva daca la acordarea sporului de vechime/stsgiu, ...

Buna ziua ! Stie cineva daca la acordarea sporului de vechime/stagiu, pentru perioadele lucrate in grupa II 11 ani si 11 luni si conditii speciale 9 luni , se pot valorifica si fractiunile de an ? Conform legii se acorda un spor de 3 luni pt. un an intreg gupa II si 6 luni pt. un an intreg, coditii speciale. Logic ar fi sa se valorifice procentual si fractiunile de an. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2021
Alamarro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:03, 10 Februarie 2021
Se acorda doar pentru anii intregi.
Nu scrie nicaieri ca se acorda DOAR pentru ani intregi. Poate doar pe site-ul CNPP. S-ar incalca principiul contributivitatii.
Vedeti si acest articol
Grupa 1 de munca, grupa 2 de munca, spor suplimentar la vechimea in munca
[ link extern ]
Nu are relevanta. In instanta nu argumentezi cu articole din publicatii.
Legea nr.3/1977
Art.16
Persoanele care au lucrat cel puţin 5 ani în grupele I şi II de muncă au dreptul sa li ia în calculul vechimii în munca, pentru fiecare an lucrat în aceste grupe: un an şi şase luni pentru grupa I sau un an şi trei luni pentru grupa II. În aceste cazuri nu se reduce limita virstei de pensionare.

Legea 263/2010
Art.17
(1) Constituie stagiu de cotizare și perioada suplimentară la vechimea în muncă acordată pentru perioadele realizate în grupa I, a II-a, în baza legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv pentru perioadele realizate în condiții speciale și condiții deosebite de muncă;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! există articol în legea 263 privind sistemul unitar ... reticent reticent Bună ziua! Există articol în Legea 263 privind sistemul unitar de pensii publice care prevede că sporul pentru grupele I sau II de muncă se acordă doar ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare grupa a ii-a de munca herminav herminav Buna ziua, Salariat (30.05.1960) o vechime in munca de 40,7 a lucrat in grupa a II-a de munca 17,8 (1983-2001). Stiam ca pentru grupa II-a se acorda 3 luni ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca ionilie2013 ionilie2013 S-a revenit la acordarea sporului de grupa 1-6 ,luni/an respectiv gr 2,3 luni/an/ Daca da ,imi puteti spune se acorda pe o perioada de timp de aici incolo sau ... (vezi toată discuția)