in luna august 2007 am vandut un autovehicul, iar cei de la firma specializata mi-au zis sa-i inmanez noului proprietar atat certificatul d einmatriculare, cat si cartea de identitate. am stabilit ca in zilele urmatoare sa continuam perfectarea celorlalte acte (trecerea pe numele lui la finante si politie), dar individul nu a fost de gasit.
in luna decembrie 2007 am reusit sa il gasesc. ca sa o treaca pe numele lui la finante a trebuit sa intocmim un nou contract de vanzare cumparare si intr-un tarziu am reusit sa o radiez de la finante si sa o trec pe numele lui. acum as vrea sa o radiez si de la politie, am inteles ca noul proprietar a dus-o la fier viechi. am reusit s aiau legatura cu el si l-am rugat s aimi dea cele necesare pentru radiere, insa refuza (certificat de inmatriculare, carte de identitare, placine de inmatriculare si actul doveditor ca a fost scoasa din circulatie).
am 2 variante:
1. ma duc cu niste prieteni politisti si il oblig
2. ma adresez politiei rutiere, care ma va indruma catre instanta competenta
intentia mea este sa il chem in instanta. cunoasteti astfel de cazuri? stiti unde as putea gasi o speta similara?
Va puteti adresa instantei de judecata , in vederea constarii faptului instrainarii masinii .
In baza hotararii judecatoresti , puteti proceda la radierea dreptului de proprietate.
eu ma gandeam sa solicit sa imi fie date actele necesare radierii de catre actualul proprietar.
oricum, prin instanta mi se pare ca e mult mai elegant decat sa ma duc cu politia. mai ales ca el ar trebui sa suporte si cheltuielile de judecata... cred
Dar inainte sa va ganditi la aceste variante ati verificat la "prietenii politisti" daca nu cumva a fost deja radiata in momentul in care a fost predata la fier vechi? :)
am verificat, este inca in evidentele politiei ca fiind pe numele meu.
noul proprietar are o minte cam intunecata si nu e deschis discutiilor, am incercat sa-l conving sa imi dea cele necesare in vederea radierii de la politie, dar refuza, motivand ca nu are el nici o obligatie.
Alte discuții în legătură
Radiere auto
naecostel
Salut, am un autoturism care nu a fost inmatriculat la politie,ci doar la taxe si impozite, pe certificatul de radiere al vechiului proprietar scrie numele meu ... (vezi toată discuția)