avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJUL TEHNIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJUL TEHNIC

Ajutor! Patronul vrea sa dea o parte din angajați în șomaj tehnic. Nu ma nici cea mai mica idee despre acest șomaj. Poate cineva sa ma ajute? Ce se retine, ce plătește angajatorul, ce documente se fac, de unde sa încep oare? Mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 21 Ianuarie 2010
1. Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în cazul întreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, în special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare - art.52 alin.1 lit.d C.mun.

2. Pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului salariaţii beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

3. Se emite decizie colectiva sau individuala pentru aceasta suspendare ... in prezent, asupra acelei indemnizatii de minim 75% din salariul de baza se opresc si se platesc toate contributiile catre stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere temporara a activitatii in constructii ContSters113415 ContSters113415 Suntem o societate de constructii si in aceasta perioada nu avem de lucru. Administratorul societatii a decis sa plateasca salariatii cu 75% dar fara sa ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic bubby bubby se mai da somaj tehnic pe 2012 , cate luni ? (vezi toată discuția)
Codul muncii - somaj tehnic laszloecaterina laszloecaterina Conf.codului muncii salariatii pot intra in somaj tehnic 75% din fondul de salariu.As dori sa stiu daca trebuie sa am acordul salariatului scris sau numai le ... (vezi toată discuția)