Bună ziua,
Prevederile art. 52 alin.1 lit c din Codul Muncii
"ART. 52
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa
angajatorului în următoarele situaţii:
..........................................................................................................................
c) în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activităţii, fără
încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice,
structurale sau similare;
............................................................................................................................,
sunt aplicabile şi în cazul unui ONG pe perioada dintre două finanţări(terminarea unui proiect finanţat din fonduri europene şi începerea altuia)?
Prevederile de mai sus presupun neapărat "şomajul tehnic", cu tot ceea ce el înseamnă sau CIM se poate suspenda pur şi simplu fără ca angajatorul, pe perioada suspendării, să mai fie nevoit să plătească drepturi salariale sau indemnizaţii?
Ce soluţie se poate adopta în această situaţie, cu excepţia încetării contractului individual de muncă prin concediere conform art. 65 sau 68/CM?
In cazul acestei suspendari se va plati o indemnizatie in cuantum de minim 75% din salariu .
art.53 C.mun.
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3).
(2) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare prevazute la alin. (1), salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.
Suspendare cim
pirko
Buna ziua,
in cazul suspendarii CIM cf. art 52 alin. 1 lit. c) (modificat prin Legea 40/2011; renumerotat prin republicarea din 2011) \" in cazul ... (vezi toată discuția)