avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM

Buna ziua,

in cazul suspendarii CIM cf. art 52 alin. 1 lit. c) (modificat prin Legea 40/2011; renumerotat prin republicarea din 2011) " in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare; "

angajatorul are obligatii salariale fata de angajat?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 3 August 2012
art.49 C.Mun

(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator. (3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
Art. 53 C.mun.
(1) Pe durata reducerii şi/sau a întreruperii temporare a activităţii, salariaţii implicaţi în activitatea redusă sau întreruptă, care nu mai desfăşoară activitate, beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 52 alin. (3).

(2) Pe durata reducerii şi/sau a întreruperii temporare prevăzute la alin. (1), salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract individual de muncã StefanRSC StefanRSC Bună ziua, Prevederile art. 52 alin.1 lit c din Codul Muncii \\\\"ART. 52 (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic 2012 apetra apetra cu ce articol suspendam contractele? (vezi toată discuția)
Codul muncii - somaj tehnic laszloecaterina laszloecaterina Conf.codului muncii salariatii pot intra in somaj tehnic 75% din fondul de salariu.As dori sa stiu daca trebuie sa am acordul salariatului scris sau numai le ... (vezi toată discuția)