avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere reconventionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere reconventionala

Am actionat in instanta angajatorul pentru plata unor drepturi salariale restante si acesta la intampinare a anexat o cerere reconventionala.
Motivul de fapt al cererii:" motivarea cererii noastre este data de faptul ca in mod eronat pe statul de salarii al intimatului reclamant au fost trecute ore suplimentare in perioada nov.2006-mai2007,in conditiile in care acesta nu a prestat nicio ora suplimentara ,eroare ce a determinat efectuarea unor plati nedatorate de catre parata reconvenienta ,intimatului reclamant."
In realitate eu am efectuat aceste ore suplimentare (cine te-ar fi platit "eronat" atatea luni de zile fara sa fi efectuat ore suplimentare?) dar se pare ca cei din conducere completau pontaje separate cu orele suplimentare aceste ore aparand numai pe statul de salarii nu si pe pontajele "oficiale".
Motivul de drept al cererii reconventionale lipseste.
Cum ma pot apara in intampinare? Se poate invoca lipsa de procedura?Conform carui act normativ pot fi obligat sa platesc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 21 Ianuarie 2010
1. Lipsa de procedura ? ... nu cred ... aceasta se foloseste numai in conditiile in care procedura de citare nu este legal indeplinita.

2. Angajatorul nu este obligat să indice textele de lege în care se încadrează faptele care au generat conflictul, fiind suficientă o simplă enunţare a câtorva date care să permită instanţei să dea calificare juridică corespunzătoare ; încadrarea în textele de lege trebuie să se facă de judecător.

3. Trebuie sa solicitati instantei depunerea statelor de plata in care apar orele suplimentare platite.
~ Conținut șters la cerere ~
Statele de plata le-a depus angajatorul,inclusiv foile de prezenta.
Pe foile de prezenta nu sunt trecute orele suplimentare in schimb pe statele de salarii sunt.
Cum pot sa ma apar in intampinare?
Cu ce as mai putea dovedi ca am efectuat acele ore suplimentare?

Daca la o noua cerere reconventionala ma va scoate dator si de acum 10-15 ANI cu ce as putea eu sa mai dovedesc?
Simplu : martori si statele de plata unde figurati cu ore suplimentare platite.

Nu are cum sa solicite ceva ce s-a prescris ... mai mult de 3 ani in urma nu poate solicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara in litigiu munca rodica_post rodica_post obiect-litigiu munca-drepturi banesti (ore suplimentare sambata si duminica -2006-2009) In calitate de sef echipa a fost obligat sa intocmeasca fisele ... (vezi toată discuția)
Refacere state salarii Geo_2008 Geo_2008 Buna ziua Vreau sa supun atentiei dvs o situatie mai putin obisnuita. La o soc com s-au platit tot anul trecut (in fiecare luna) ore suplimentare atunci cand ... (vezi toată discuția)
Intampinare reconventionala? Filimon Aurel Filimon Aurel Am avut astazi al doilea termen in procesul intentat impotriva angajatorului. La primul parata a amanat pentru lipsa de aparare. Acum la cel de-al doilea a ... (vezi toată discuția)