avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.se poate intabula actele juridice conform ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.se poate intabula actele juridice conform art 888 cod ...

Buna ziua.se poate intabula actele juridice conform art 888 cod civ .urmand ca ulterior sa fac cadastru .
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 12:49, 12 Decembrie 2022
Nu.
Pentru intabulare trebuie sa aveți documentație cadastrala avizata de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliara
Multumesc pentru raspuns ,dar daca vreau sa inscriu certificatul de mostenitor conform art.90 din ordinul 633/2006 ce efecte ar avea aceasta inscriere.
efectul opozabilităţii – reglementat în art. 56 din Legea 71/2011
efectul constitutiv – reglementat în art. 885 Cod civil
efectul stabilirii rangului – reglementat în art. 890 Cod civil
efectul informării – reglementat în art. 902 Cod civil
efectul achizitiv – reglementat în art. 901 Cod civil

Pentru ca notarul sa va intabuleze certificatul de moștenitor, sa ii prezentați documentația cadastrala.
Multumesc inca o data ,sa inteleg ca nu se poate deschide o carte funciara fara cadastru,acesta este in curs de desfasurare prin PNCCF,Totusi eu as fi dorit sa inscriu acest certificat de mostenitor prin programul integrat de cadastru fara intreventia notarului.Cadastru nu am dar am un raport de expertza din cadrul unui proces.In acest raport sunt trecute toate elementele tehnice si juridice referitoare la terenul pe care doresc sa il inscriu si anume 1[identificarea terenului 2]plan de situatie si amplasament 3]stabilirea vecinatatilor4] situatia juridica.Referitor la efectul constitutivacesta opereaza decat dupa terminarea cadastrului sistematic.
Expertiza tehnica nu e documentație cadastrala. Aia a fost folosita în proces și atât.
Pentru intabulare va trebuie documentație cadastrala, cu număr cadastral

Alte discuții în legătură

Nu stiu ce sa fac ! intabulare ? -cadastru,unde sa merg ? mai imi ttrebuie cadastru pe numele meu dorudoru dorudoru Am o hotarare judecatoresca ( Definitiva si irevocabila ) Care tine loc de :Act vinzare-cumparare. Pe o casa din Com.Vasilati jud. Calarasi. Am cumparat casa ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)
Apartament in indiviziune dariad dariad Situatia este urmatoarea: eu si fratele meu mostenim in indiviziune un apartament cumparat acum 10 ani de tatal nostru. La sfarsitul Certificatului de ... (vezi toată discuția)