avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.se poate intabula actele juridice conform ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.se poate intabula actele juridice conform art 888 cod ...

Buna ziua.se poate intabula actele juridice conform art 888 cod civ .urmand ca ulterior sa fac cadastru .
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 12:49, 12 Decembrie 2022
Iartama daca insist dar din ceea ce am citit mai multe comentarii pe acest subiect si din art.644 cod civ.se pare ca se poate intabula dreptul de proprietate dobandit printr-un act notarial intocmit in baza unui certificat de mostenitor.A ncpi a majorat taxa pentru cartea funciara de la 60 ron la 132 ron ,deasemenea temei legal ar fi si art.28 si 29 din legea 7/1996
Articolul 29 din legea 7/1996
(1) În cazul în care registratorul admite cererea, dispune intabularea sau înscrierea provizorie prin încheiere, dacă înscrisul îndeplinește următoarele condiții limitative:
c) individualizează imobilul printr-un număr de carte funciară și un număr cadastral sau topografic, după caz;

Art 664 nu are nicio legătură cu discuția.
Insiști aiurea.
Mergi personal la Biroul de Carte Funciara, fără documentație cadastrala si vezi dacă îți intabuleaza.
Succes!
Buna ziua .Multumesc pentru amabilitate,rabdare si intelegere.A-ti avut dreptate fara cadastru nu se poate face nimic ,dar totusi raportul de expertiza daca este receptionat de catre ocpi conform art 10/Ordinul 634 se poate aloca nr, cadastral iar raportul de expertiza sa fie validat ca si documentatie cadastrala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu ce sa fac ! intabulare ? -cadastru,unde sa merg ? mai imi ttrebuie cadastru pe numele meu dorudoru dorudoru Am o hotarare judecatoresca ( Definitiva si irevocabila ) Care tine loc de :Act vinzare-cumparare. Pe o casa din Com.Vasilati jud. Calarasi. Am cumparat casa ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)
Apartament in indiviziune dariad dariad Situatia este urmatoarea: eu si fratele meu mostenim in indiviziune un apartament cumparat acum 10 ani de tatal nostru. La sfarsitul Certificatului de ... (vezi toată discuția)