avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu stiu ce sa fac ! Intabulare ? -Cadastru,unde sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu stiu ce sa fac ! Intabulare ? -Cadastru,unde sa merg ? mai imi ttrebuie cadastru pe numele meu

Am o hotarare judecatoresca ( Definitiva si irevocabila ) Care tine loc de :Act vinzare-cumparare. Pe o casa din Com.Vasilati jud. Calarasi. Am cumparat casa pe chitanta de mana in anul 1997. De abia acum am facut actele prin aceasta hotarare ramasa definitiva si irevocabila. Fostii propietari avea facut Cadastru- pe numele lor. Acum eu trebuie sa fac cadastru pe numele meu ? Carte funciara nu are ! si nu avea.. Ce trebuie sa fac eu acum ? Cum fac cartea Funciara ? Cum fac cadastru ? Trebuie obligat sa-l fac pe numele meu ?- Poate ma sfatuieste un om cu suflet. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 15:45, 24 Mai 2011
In temeiul art 22 , art 30 ,art 34din L nr 7/1996 adresati cerere oficiala la OCPI de notare a hotararii defintiva si irevocabila
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
goe_07, utilizator
Buna ziua!
In primul rand, dreptul de proprietate obtinut prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila se intabuleaza in cartea funciara, notarea dispozitiilor sentintei civile neavand nici o valoare. Niciodata un drept real nu se va nota in cartea funciara, ci se va intabula (fie ca e cu titlu provizoiu, cand actul e lovit de o conditie suspensiva, fie ca e cu titlu definitiv).
Pentru aceasta, nu trebuie decat sa va adresati OCPI pentru intabularea dreptului de proprietate in favoarea dvs. Va trebuie copie legalizata dupa sentinta civila, cu mentiunea ca este definitiva si irevocabila, certificat fiscal, copie BI/CI, documentatia cadastrala in original. Cererea se obtine de la OCPI, iar tariful se calculeaza si se achita tot acolo.
Ulterior, daca doriti ca documentatia cadastrala sa fie pe numele dvs., luati legatura cu o persoana fizica/juridica autorizata care va va intocmi o documentatie cadastrala de actualizare. Daca nu, este perfecat valabila cea a vechiului proprietar, fara nici o problema. Doar sa rezolvati cu intabularea in cartea funciara!
Succes!
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
Paula Tudor, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere proprietate cf cypyk cypyk buna ziua in urma unei actiuni in constatare am dobandit o proprietate: teren+casa. mi-am trecut rolul fiscal la primarie pe numele meu pentru plata ... (vezi toată discuția)
Apartament obtinut in urma procesului de partaj Gina129 Gina129 Buna ziua, Am o hotarare definitiva, in urma unui proces e partaj, pe baza careia sunt proprietara unui apartament . Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Mostenire somy somy buna.detin o cota aparte dintr/o mostenire.ce trebuie sa fac pentru a o intabula pe numele meu. (vezi toată discuția)