avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere proprietate CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere proprietate CF

buna ziua
in urma unei actiuni in constatare am dobandit o proprietate: teren+casa.
mi-am trecut rolul fiscal la primarie pe numele meu pentru plata impozitului dar nu am facut modificarile de pe numele fostului prorpietar pe numele meu la carte funciara.
Mentionez ca fostul prorpietar la cartea funciara avea trecut doar terenul nu si casa .
In hotararea judecatoresca prin care eu am devenit prorpietar este mentionat atat terenul cat si casa ( in cursul procesului s-a facut expertiza atat pentru teren cat si pentru casa )
ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns in ceea ce privesc demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a trece proprietatea respectiva ( terenul si casa )pe numele meu la cartea funciara. fostul proprietar avea cadastru doar pe teren si pe parterul casei.
in cazul in care nu trec acesta proprietate pe numele meu la cartea funciara pot sa ma aleg cu vreo amenda din partea statului ?
rog cine ma poate ajuta cu indrumari si legi !
multumiri anticipate !
Cel mai recent răspuns: cypyk , utilizator 10:01, 7 Ianuarie 2011
Buna ziua!
In primul rand, este necesar sa va adresati OCPI cu o cerere in vederea inscrierii dreptului de proprietate in favoarea dvs. in cartea funciara. Trebuie sa aveti pregatita o copie legalizata dupa sentinta civila (obligatoriu cu mentiunea de "definitiva si irevocabila"), o copie dupa raportul de expertiza judiciara (daca a existat), un certificat fiscal, copie BI/CI si o eventuala adeverinta de rol. Ulterior, luati legatura cu o persoana fizica sau juridica autorizata care sa va intocmeasca o documentatie cadastrala de actualizare.
Foarte important de stiut este si ce obiect are respectiva sentinta civila? A fost un partaj succesoral, o perfectare de vânzare-cumparare... Spun ca este important pentru ca in functie de aceasta se calculeaza tariful la OCPi in vederea inscrierii dreptului de proprietate in cartea funciara.
Daca aveti nelamuriri, cel mai simplu este sa mergeti la OCPI si sa intrebati la registratura cu ce acte trebuie sa va prezentati la intabulare (poate am omis eu ceva, nestiind exact care este situatia imobilului in cartea funciara si ce fel de sentinta detineti).
Cat despre o eventuala amenda din partea statului pentru neinscrierea dreptului de proprietate in cartea funciara..., puteti sa dormiti linistit! Nu exista asa ceva!
va multumesc pentru raspuns ! stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu ce sa fac ! intabulare ? -cadastru,unde sa merg ? mai imi ttrebuie cadastru pe numele meu dorudoru dorudoru Am o hotarare judecatoresca ( Definitiva si irevocabila ) Care tine loc de :Act vinzare-cumparare. Pe o casa din Com.Vasilati jud. Calarasi. Am cumparat casa ... (vezi toată discuția)
Reclamant castigator,ce fac cu intabularea paratului dmd75 dmd75 In anii 2000 am obtinut reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui imobil.in 2005 o alta persoana a fost improprietarita cu acelasi imobil aceasta a ... (vezi toată discuția)
Teren fara act de proprietate. gigelas gigelas In 1968,mama a obtinut o sentinta definitiva si irevocabila,prin care i s-a atribuit un teren de 1300 mp. in urma dezbaterii succesiunii,dupa decesul ... (vezi toată discuția)