avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Se poate face succesiunea daca 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Se poate face succesiunea daca 2 mostenitori ...

Buna ziua.
Se poate face taxa de succesiune daca 2 mostenitori sunt decedati?
SPETA
bunica mea a murit de curand si au ramas in urma 2 mostenitori tatal si fratele lui(decedat inainte bunici),acesta are la randul sau 4 mostenitori care nu au depus taxa de succesiune dupa decesul lui.
Intrebarea este daca tatal meu poate sa faca taxa de succesiune daca ei nu doresc sa faca succesiune dupa tatal lor?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:57, 11 Decembrie 2022
desigur. in instanta
Nu trebuie sa dezbata succesiunea după tatăl lor, ca să poata fi dezbătuta succesiunea după bunică.
Pentru ca unchiul a murit înainte, cei 4 nepoți vin direct la succesiunea bunicii, împreună cu tatăl dvs.
Dacă nu ii interesează nimic din ce a rămas de la bunică, pot sa dea declarații de renunțare la moștenirea acesteia, urmând sa rămână unic moștenitor doar tatăl dvs.
Mai departe, succesiunea unchiului e treaba lor.
Daca totuși nu colaborează în niciun fel, singura soluție este instanța.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire Rzsolt Rzsolt Bună ziua. Intrebarea este pentru părinții mei. Părinții mei locuiesc de 25 de ani la casa părintească. Fratii tatălui acum vor să ceară partea lor. ... (vezi toată discuția)
Moștenire pentru un părinte predecedat defunctului. cum se împarte această moștenire între copiii și soția lui? szenikop szenikop Tatăl este decedat,din partea tatei de la o rudă rămâne mostenire. Sunt trei copii și mama acestora. Cum se împarte moștenirea? (vezi toată discuția)
Succesiune-truda de zece ani maria24ioana maria24ioana Am si eu o intebare,daca sunteti ababili sa ma ajutati...este vorba despre 2 succesiuni ,a tatalui meu decedat si a bunicului,decedat si el.Acum zece ani ... (vezi toată discuția)