avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de comodat asociație proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de comodat asociație proprietari

Buna seara. Este in regula ca pentru un contract de comodat pentru sediu social asociație de proprietari sa existe daune cominatorii de 100 lei pentru fiecare zi de întârziere? Am rugat sa scoatem acel articol. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:00, 14 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Contractul de comodat presupune o folosinta gratuita.
La ce se raporteaza daunele cominatorii???
Pentru ce trebuie platite aceste daune??
VI. DAUNE COMINATORII
Art. 6. În cazul în care comodatarul nu eliberează imobilul la sfârșitul contractului, acesta este obligat să plătească comodantului daune cominatorii în valoare de 100 lei pentru fiecare zi de întârziere.

Așa este stipulat în contract.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Contractul de comodat presupune o folosinta gratuita.
La ce se raporteaza daunele cominatorii???
Pentru ce trebuie platite aceste daune??

Atat timp cat asociatia de proprietari prin reprezentant legal a acceptat clauza contractuala,,partea interesata este indreptatita sa solicite sumele reciproc asumate
Reprezentantul legal al asociației este același atât la comodant cât și la comodatar, adică el centrează, el da cu capul. Este normal așa ceva?

ynocentta a scris:

Atat timp cat asociatia de proprietari prin reprezentant legal a acceptat clauza contractuala,,partea interesata este indreptatita sa solicite sumele reciproc asumate

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar ca de la bun inceput sa prezentati situatia reala,nu pe parcursul discutiei sa inserati elemente si aspecte esentiale care schimba ecuatia
Nu este legal ca aceiasi persoana sa reprezinte 2 enitati distincte ,sa desfasoare demersuri in beneficiul utilizatorului si defavoarea locatorului,este evident interesul financiar in favoarea utilizatorului spatiului desi... contractul este de comodat care presupune utilizare gratuita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat pfa claudiaP claudiaP Spuneti-mi, va rog, daca un PFA incheie un contract de comodat pentru un apartament cu 3 camere unde mai locuiesc si alte persoane, cat la 100 are dreptul de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat razvanbonciu razvanbonciu Buna ziua Am nevoie de un contract de comodat pentru sediu social insa proprietarul trebuie sa plece in alta tara zilele acestea. Poate completa acest ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat zsozso79 zsozso79 Buna ziua! Am nevoie de un contract de comodat,pentru firma mea de a deschide un punct de lucru.As vrea sa comodez de la o persoana fizica.Cineva nu are un ... (vezi toată discuția)