avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avem o intreprindere sociala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avem o intreprindere sociala

Avem o intreprindere sociala infiintata in anul 2021. La sfarsitul anului 2021 societatea a inregistrat pierdere, fiind societatea abia infiintata. Una din conditiile in urma primirii fondurilor nerambursabile este ca societatea sa incheie anul cu un profit de minim 6.500 lei. Conform actului constitutiv societatea trebuie sa redirectioneze minim 90% din profitul realizat scopului social si rezervei statutare.
La calcularea profitului pe anul 2022 tinem cont de pierderea din 2021?
Suma de redirectionat din profit trebuie directionata sub forma de sponsorizare catre organizatia cu care avem incheiat parteneriat (transfer bancar dupa incheierea bilantului pe 2022) sau se constituie doar ca rezerva?
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Redirectionare cotei din impozitul pe venit catre un ong, in cazul unei intreprinderi individuale? LaurentiuGuiu LaurentiuGuiu Buna ziua ! Nu stiu daca aici este locul unde ar trebui sa pun urmatoarea intrebare,dar voi incerca. Care este procedura si procentul de redirectionare a ... (vezi toată discuția)
Cum se poate beneficia de redirectionare 2% rikihd rikihd Am o fetita bolnava, tratamentul ei ne costa o suma de bani considerabila , pentru a beneficia de redirectionare de 2 % trebuie sa conving mai multe persoane ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit ramonica_bubu ramonica_bubu Buna ziua! Am o firma infiintata in 2009. Vreau sa fac bilantul si am facut inregistrarea 129=1061 pt constituirea rezervei legale (cu suma 20% din ... (vezi toată discuția)