avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit calcul imp profit si completare declaratie 101
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

calcul imp profit si completare declaratie 101

societatea mea la trim 1 a inregistrat pierdere,pe trim 2 si 3 am datorat si platit imp profit 6305 lei;in trim 4 inregistrez pierdere; multumesc din suflet pt ajutor
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 22:06, 21 Ianuarie 2010
Ca sa fiu rautacios : adresati-va unui consultant fiscal.
Sau unui membru CECCAR - ei sunt mai tari decat toti.
Sfatul meu (sincer , de data asta) : contactati un prieten/prietena mai cu experienta in domeniu si va lamuriti si dv. problema asta. Nu este prea grea. Mai greu este ca nu stiti de unde sa apucati ghemul sa-l desirati.

Nu uitati : impozitul pe trimestrul curent se calculeaza ca diferenta intre impozitul pe cumulat pana la momentul actual din care se scade impozitul deja inregistrat pe cheltuieli. Rezultatul se compara (doar acum, cat mai exista impozit minim) cu valoarea impozitului minim aferenta trimestrului, adica impartita la patru. De platit platiti intotdeauna ceea ce rezulta mai mare din comparatie.
Multumesc frumos domnu Savu! Intr-un final probabil ca tot la consultanti vom ajunge...toti cei care nu suntem consultanti.
Nu este nevoie. Este suficient sa fiti dv. convinsa ca ceea ce ati calculat este corect.
Apoi, o sa va contraziceti cu toti ceilalti.
Referirea mea la consultant a fost o sageata la adresa celor care neaga necesitatea consultantilor in definitivarea D 101 - in stransa legatura cu postarea mea separata legata de faptul ca desi legala , prevederea conform careia declaratiile se semneaza de un consultant este complet inutila (prin prisma "obligativitatii").

In completare :
- daca pe trim.4 aveti impozitul minim constituit, nu-l declarati prin D100, ci prin declaratia anuala 101.
Acum cred ca puteti face singura calculele (eu nu stiu cat este valoarea impozitului minim aplicabil in speta dv.).

Scuze pentru rautati. N-au fost voite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit profit 2009 Nicoletamaria Nicoletamaria Buna ziua! La tr i am avut imp profit 15013 declarat si platit la tr ii imp profit am stornat 3818 din cei 15013 si am decl si platit forfetar 1433 la tr ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe profit 2009 tcory tcory Buna ziua Ma puteti indruma in privinta impozitului pe profit pe anul 2009 . Nu am inscris nimic in declaratia 100 pentru trimestrul IV 2009 deoarece ... (vezi toată discuția)
Declaratie 100 trim 4 depusa pe 0 ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua Este gresit daca am depus declaratia 100 pe 0 la trim 4 in conditiile in care in primele 3 trim s-a platit impozit minim, iar trim 4 a fost ... (vezi toată discuția)