societatea mea la trim 1 a inregistrat pierdere,pe trim 2 si 3 am datorat si platit imp profit 6305 lei;in trim 4 inregistrez pierdere; multumesc din suflet pt ajutor
Ca sa fiu rautacios : adresati-va unui consultant fiscal.
Sau unui membru CECCAR - ei sunt mai tari decat toti.
Sfatul meu (sincer , de data asta) : contactati un prieten/prietena mai cu experienta in domeniu si va lamuriti si dv. problema asta. Nu este prea grea. Mai greu este ca nu stiti de unde sa apucati ghemul sa-l desirati.
Nu uitati : impozitul pe trimestrul curent se calculeaza ca diferenta intre impozitul pe cumulat pana la momentul actual din care se scade impozitul deja inregistrat pe cheltuieli. Rezultatul se compara (doar acum, cat mai exista impozit minim) cu valoarea impozitului minim aferenta trimestrului, adica impartita la patru. De platit platiti intotdeauna ceea ce rezulta mai mare din comparatie.
Nu este nevoie. Este suficient sa fiti dv. convinsa ca ceea ce ati calculat este corect.
Apoi, o sa va contraziceti cu toti ceilalti.
Referirea mea la consultant a fost o sageata la adresa celor care neaga necesitatea consultantilor in definitivarea D 101 - in stransa legatura cu postarea mea separata legata de faptul ca desi legala , prevederea conform careia declaratiile se semneaza de un consultant este complet inutila (prin prisma "obligativitatii").
In completare :
- daca pe trim.4 aveti impozitul minim constituit, nu-l declarati prin D100, ci prin declaratia anuala 101.
Acum cred ca puteti face singura calculele (eu nu stiu cat este valoarea impozitului minim aplicabil in speta dv.).
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.