avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! In conformitate cu Legea 153/2017, Art. 18 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! In conformitate cu Legea 153/2017, Art. 18 alin.(1). ...

Bună ziua! In conformitate cu Legea 153/2017, Art. 18 alin.(1). salariatii bugetari primesc o indemnizatie de hrana de 346 lei brut. Ca asistent medical, angajatorul meu este Primăria, dar finantarea salariilor o face Ministerul Sanatatii, prin virarea sumelor la autoritatea locală. In perioada cand suntem in CO, nu se include si indemnizatia de hrană in calculul indemnizatiei de concediu, asa cum prevede legea, desi Codul Muncii specifica faptul că, indemnizatia de Co, este media ultimilor 3 luni lucrate anterior celei in care se efectueaza concediul, multiplicată cu nr de zile de co. Astfel că, atunci cand suntem in concediu, rezulta in salariu mai mic, ceea ce contravine legii, prin neincluderea normei de hrană. Vă rog sa mi spuneti, ce demersuri legale ar fi de urmat pentru ca angajatorul sa aplice corect prevederile legale. Avem un raspuns clar de la M. Muncii, solicitat de către Sindicat, in care se spune faptul că, indemnizatia de hrană, SE INCLUDE IN MEDIA ZILNICA PE BAZA CĂREIA SE CALCULEAZA INDEMNIZATIA DE CONCEDIU SI NU SE AFAUGA SUPLIMENTAR LA ACEASTA. In baza acestui răspuns al Ministerului, ce putem face, ca angajatorul sa l aplice intocmai? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de concediu dona77 dona77 Indemnizatia de concediu (pt.perioada concediului de odihna) reprezinta o suma platita suplimentar, pe langa salariul pentru luna respectiva (salariu in care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia concediului de odihna rebeca macovei rebeca macovei As dori sa stiu daca indemnizatia concediului de odihna este afectata de diminuarea salariului cu 25% de la 1 iulie, in cazul in care eu voi efectua concediul ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul pentru concediu odihna cateldestept cateldestept Un angajat a primit o suma ca prima in luna anterioara acordarii concediului de odihna. Prima acordata se include in baza ce sta la calculul CO? (vezi toată discuția)