avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Baza de calcul pentru concediu odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Baza de calcul pentru concediu odihna

Un angajat a primit o suma ca prima in luna anterioara acordarii concediului de odihna. Prima acordata se include in baza ce sta la calculul CO?
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 19:08, 15 Aprilie 2013
Potrivit prevederilor art. 150 alin. (1) Codul muncii, pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.

iar potrivit prevederilor aceluiasi articol alin. (2), indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.

Prin urmare, prima respectiva, nefiind o indemnizatie sau un spor cu caracter permanent, nu se include in baza de calcul a indemnizatiei de CO.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu odihna Aurica04 Aurica04 Buna ziua ! Societatea la care lucrez vrea de la data de 1 mai 2017 sa nu mai ia in calcul orele suplimentare lucrate de salariat la calculul indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Calcul cuantum concediu de odihna ? cristiannegru cristiannegru pe perioada concediului de odihna, care este cuantumul salariului brut ? se ia in calcul sporul de vechime + spor de conditii vatamatoare ? Un coleg mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de odihna aurorao aurorao Cum se calculeaza plata concediului de odihna pentru un angajat care lucreaza in acord?( realizeaza peste salariul de incadrare specificat in contractul de ... (vezi toată discuția)