pe perioada concediului de odihna, care este cuantumul salariului brut ? se ia in calcul sporul de vechime + spor de conditii vatamatoare ?
Un coleg mi-a spus ca nu se ia in calcul acel spor de conditii vatamatoare. Este corect ?
Un alt coleg mi-a spus ca in concediu de odihna trebuie sa mi se dea salariul brut acelasi ca si luna anterioara, sa nu fie mai mic decat ca atunci cand lucrez.
Cum este corect ?
ls noi la serviciu sporurile se iau la salariul efectiv realizat in luna, prin urmare pentru zilele de CO nu se acorda spor. se calculeaza realizatul, se adauga sporul, ptn CO ramane acelasi salariu de incadrare, dar doar atat.
Art.150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
.....
Nu sunt luate în calcul pentru stabilirea indemnizaţiei pentru concediul de odihnă veniturile de natură salarială nepermanente, cum ar fi premiile sau alte drepturi care sunt lăsate la aprecierea angajatorului.