avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul cuantum Concediu de odihna ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul cuantum Concediu de odihna ?

pe perioada concediului de odihna, care este cuantumul salariului brut ? se ia in calcul sporul de vechime + spor de conditii vatamatoare ?
Un coleg mi-a spus ca nu se ia in calcul acel spor de conditii vatamatoare. Este corect ?
Un alt coleg mi-a spus ca in concediu de odihna trebuie sa mi se dea salariul brut acelasi ca si luna anterioara, sa nu fie mai mic decat ca atunci cand lucrez.
Cum este corect ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:00, 29 Martie 2013
ls noi la serviciu sporurile se iau la salariul efectiv realizat in luna, prin urmare pentru zilele de CO nu se acorda spor. se calculeaza realizatul, se adauga sporul, ptn CO ramane acelasi salariu de incadrare, dar doar atat.
Art.150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
.....

Nu sunt luate în calcul pentru stabilirea indemnizaţiei pentru concediul de odihnă veniturile de natură salarială nepermanente, cum ar fi premiile sau alte drepturi care sunt lăsate la aprecierea angajatorului.
Nu inteleg. In fiecare luna la salariu se include si sporul de conditii vatamatoare.
sporul de conditii vatamatoare este un spor permanent sau nu ?
Daca se acorda lunar , are caracterul unui spor permanent ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)
Probleme calcul - concediu de odihna cristiannegru cristiannegru - salariat - institutie bugetara, personal contractual - ati precizat ca: \\"In plus, indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia de co la persoanele ce execita control financiar preventiv gabrielatico gabrielatico Sunt o persoana platita in baza Legii153/2017 anexa VII care am marire salariala de 10%la salariu de baza pentru control financiar preventiv de la 1.01.208.Cum ... (vezi toată discuția)