Buna seara! As avea o intrebare legata de ajutorul financiar de 1.400 de lei prevazut in OUG 166/2022. Ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt persoana cu handicap accentuat, pt care primesc o indemnizatie de 395 lei si de asemenea beneficiez si de pensia de invaliditate, care din ianuarie va fi de 1125 lei. As dori sa stiu ce venit se va lua in calcul, avand in vedere ca locuiesc cu parintii. Pensia sau indemnizatia? Multumesc anticipat
Buna seara!
Probabil pensia.Dar chiar si daca va fi luat in calcul atat pensia cat si indemnizatia ,oricum va incadrati,nu depasiti 2000 lei.
Va atasez un link cu informatiile necesare.
Multumesc. Problema este ca parintii mei vor avea, din ianuarie, din pensii, un total de 5365 lei. Daca se va lua in considerare pensia mea, media veniturilor pe gospodarie va depasi valoarea de 2000 lei. Doar cu indemnizatia m-as incadra, fiind in jurul a 1930 lei.
Alexandrarares
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Se poate sa fie luate in calcul ori doar pensia,ori ambele.Numai indemnizatia,in nici un caz.Puteti trimite un email la casa teritoriala de pensii si sa intrebati ca sa fiti sigura.
Se poate sa fie luate in calcul ori doar pensia,ori ambele.Numai indemnizatia,in nici un caz.Puteti trimite un email la casa teritoriala de pensii si sa intrebati ca sa fiti sigura.