avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutorul financiar de 1400 lei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutorul financiar de 1400 lei

Buna seara! As avea o intrebare legata de ajutorul financiar de 1.400 de lei prevazut in OUG 166/2022. Ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt persoana cu handicap accentuat, pt care primesc o indemnizatie de 395 lei si de asemenea beneficiez si de pensia de invaliditate, care din ianuarie va fi de 1125 lei. As dori sa stiu ce venit se va lua in calcul, avand in vedere ca locuiesc cu parintii. Pensia sau indemnizatia? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: laura_elena87 , utilizator 22:22, 14 Decembrie 2022
Buna seara!
Probabil pensia.Dar chiar si daca va fi luat in calcul atat pensia cat si indemnizatia ,oricum va incadrati,nu depasiti 2000 lei.
Va atasez un link cu informatiile necesare.

www.avocatnet.ro/articol_631...
Multumesc. Problema este ca parintii mei vor avea, din ianuarie, din pensii, un total de 5365 lei. Daca se va lua in considerare pensia mea, media veniturilor pe gospodarie va depasi valoarea de 2000 lei. Doar cu indemnizatia m-as incadra, fiind in jurul a 1930 lei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate sa fie luate in calcul ori doar pensia,ori ambele.Numai indemnizatia,in nici un caz.Puteti trimite un email la casa teritoriala de pensii si sa intrebati ca sa fiti sigura.
Mulțumesc frumos

Alexandrarares a scris:

Se poate sa fie luate in calcul ori doar pensia,ori ambele.Numai indemnizatia,in nici un caz.Puteti trimite un email la casa teritoriala de pensii si sa intrebati ca sa fiti sigura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ! pensia invaliditate gradul 3 este considerata indemnizatie ... Lala1977 Lala1977 Buna seara ! Pensia invaliditate gradul 3 este considerata indemnizatie sociala?Mentionez ca am lucrat 16 ani si 7 zile ( 2006_ 2022,, si ceva zile si in 2002) ... (vezi toată discuția)
Am primit pe cuponul din dec /22 674 lei pe care scrie pensie ... arhirie vasile arhirie vasile am primit pe cuponul din dec /22 674 lei pe care scrie pensie 555 si 116 supliment in luna in luna februarie ptr ianuarie cit voi primi? nu se da dublata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am schizofrenie paranoida si vreau sa mi fac pensie ... netsky netsky Buna ziua!Am schizofrenie paranoida si vreau sa mi fac pensie de invaliditate cu 4 ore de munca pe zi.Am 39 de ani si 11 ani de vechime in munca.As vrea sa ... (vezi toată discuția)