avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Curs de schimb euro
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Curs de schimb euro

Buna seara,

Doresc să vă cer suportul în următoarea cauza:
voi achiziționa un autoturism iar dealerul mi-a trimis factura proforma in care suma de plata în lei este calculata la curs euro Raiffeisen și nu BRD, fapt ce creste valoarea autoturismului.

Întrebarile mele sunt:
1. Legal, este corect cum procedează dealerul?
2. Ce pot face pentru a-l putea face pe dealer să îmi refacă factura calculata la cursul BNR ?

Menționez că nu este montionat in niciun document că valoarea facturii va fi la curs euro Raiffeisen sau BNR.

Mulțumesc în avans pentru răspuns!
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Curs valutar cumparare autoturism mertzcdiglk mertzcdiglk Doresc sa achizitionez un autoturism fabricat in Germania de la un dealer din Romania. Pretul este in Euro iar factura eliberata in lei la un curs de schim mai ... (vezi toată discuția)
Factura proforma danaddm38 danaddm38 Am o factura proforma de la o societate, de vreo 10 zile, cand valoarea euro era foarte mare(valoarea fact. este la cursul euro din ziua respectiva).Atunci am ... (vezi toată discuția)
Inregistrare achizitie masina & asigurari (credit auto) stefan0990 stefan0990 Buna ziua, 1. Recent am achizitionat un autoturism pe PFA prin credit auto. Initial mi s-a trimis o proforma de plata a avansului de 25% (pentru o ... (vezi toată discuția)