avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... curs valutar cumparare autoturism
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

curs valutar cumparare autoturism

Doresc sa achizitionez un autoturism fabricat in Germania de la un dealer din Romania. Pretul este in Euro iar factura eliberata in lei la un curs de schim mai mare decat cel al BNR. Este legal sa platesc la alt curs decat cel al BNR din data achizitiei?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 14:22, 15 August 2010
da.. dealerul poate alege cursul de schimb valutar de la banca unde isi are el contul.. sau platiti direct in euro
Ultima modificare: Duminică, 15 August 2010
Petre Enache, Avocat
Nimeni nu va obliga sa cumparati , astfel ca daca nu va convine puteti sa renuntati la achizitia autoturismului de la acel dealer .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs de facturare cristiangheorghe cristiangheorghe daca poate cineva sa ma ajute: daca eu merg la un furnizor de echipamente IT&C sa achizitionez o serie de produse, la ce curs de schimb trebuie sa se intocmeze ... (vezi toată discuția)
Transformarea in ron apreturilor afisate in euro cretzustancu cretzustancu Buna seara Am nevoie de ajutor pentru a evita o eventuala tentativa de inselatorie. Vreau sa cumpar o masina noua al carei pret este afisat in euro. Eu am ... (vezi toată discuția)
Achizitii directe elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie ce valoare a cursului valutar trebuie avuta in vedere la achizitiile directe. Va multumesc! (vezi toată discuția)