avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Stiati ca?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Stiati ca?

Stiati ca in anul 2010 fermierul care va depune cerere de sprijin pentru suprafetele cultivate trebuie sa cunoasca foarte bine utilizarea calculatorului pentru desenarea si pozitionarea parcelei sau parcelelor in blocurile fizice corespunzatoare? Fermierilor li se vor acorda o parola prin care acestia vor intra in aplicatia IPA online si vor desena si pozitiona parcelele. Intrebarea mea este ce face badea Ilie sau badea Gheorghe care sunt in varsta si care nu stiu nici sa scrie si nici sa citeasca, iar multi nu stiu ce este un calculator darmite sa si o utilizeze (acestia formeaza majoritatea)
Cel mai recent răspuns: teodora.nenciu , utilizator 06:37, 26 Ianuarie 2010
face asa#-o#-o#-o#-o si binenteles injura guvernantiiX-(
Exercitiu de imaginatie:
Vor merge la Primarie, scoala, dispensar, preot... si vor intreba ce si cum si vor ruga pe cineva "care se pricepe" (contra servicii desigur - gaini,lapte, oua...) - cand apar copiii, nepotii se vor ruga de ei sa ii ajute - asta e varianta optimista...una din variantele pesimiste, dar si cea mai apropiata de adevar, a prezentat-o @danacr3.

Vin si eu cu un raspuns cum poate nu va asteptati. E un privilegiu sa beneficiezi de subventii si nu un drept al omului. Prin urmare, cred nu este nerezonabil sa fie necesar un efort in schimbul acestui dar primit din partea celorlalti, a ta, a mea si a altor contribuabili. As dori si eu sa beneficiez de o subventie pentru activitatea mea si bucuros completez 100 de formulare. O subventie conditionata numai de faptul ca activez in domeniul respectiv, fara alta forma de selectie sau concurs. Bucuros dau si cu sapa sau plivesc curtea, daca asa trebuie (un efort simetric fata de agricultor, daca se considera ca eu utilizez calculatorul drept un instrument al muncii, asa cum este sapa la el). Va rog, se poate? Daca nu erau subventii deloc, cred ca era si mai rau pentru agricultori.

Nu vreau sa starnesc o controversa si va rog nu raspundeti veninos, caci si eu am scris acest mesaj fara urma de venin. Pur si simplu mi-am afirmat opinia cum ca subventiile nu sunt un drept, ci un privilegiu care merita un efort oarecare. Opinia mea este valabila pentru orice forma de subventie, fond european, sprijin de stat, etc.
@HoldaFinance - nu spun ca nu aveti dreptate dar cred ca @Slaurentiu a punctat realitatea din teren. Din punctul meu de vedere, asa cum a prezentat Slautentiu situatia, e ca si cum i-ai face cadou o pereche de manusi unei persoane care are membrele superioare amputate... Si nu doresc sa jignesc pe nimeni si nici sa ironizez.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
ContSters98240, utilizator
Da intradevar eu relatam realitatea faptica din teren. Datimi voie sa ma repet. Majoritatea fermierilor nu sunt fermieri cu adevarat. Ei sunt proprietari a unor surafete mici de terenuri cuprins intre 1 - 10 hectare de teren, sau care au luat spre administrare o anumita suprafata de teren pentru a-si asigura existenta si foarte putini de a realiza un venit in plus. Plus care este nesemnificativ daca nu ai cel putin 50ha teren, ca sa fi eficient. Varsta acestor cetateni este undeva la 60 si peste 60 de ani care au mai ramas in sate. Tinerii in marea majoritate traiesc in orase, muncesc in alte domeni sau lucreaza in strainatate. Deci si in consecinta cine vin sa depuna cerere pentru suprafetele de teren cultivate? In marea majoritate cei in varsta cu nu prea multa carte care asa cum am spus stiu prea putin despre calculatoare si aplicatii, iar uni nu au vazut in viata lor un calculator. In consecinta un rol important in a ajuta acesti oameni/fermieri revine alesilor locali pentru care ar trebui sa constituie si un adevarat examen de maturitate, responsabilitate, de ajutorare a localnicilor, de a pune in aplicare fagaduintele din timpul campaniei electorale. Intrebarea mea ar fi: Oare au s-o faca? se vor ridica la nivelul asteptarilor? vor pune in aplicare promisiunile din campania electorala?
Nivelul respectari promisiunilor si raspunsul alesilor locali se va materializa in numarul de cereri ce se vor depune la APIA!

Alte discuții în legătură

Privilegiul de a beneficia de subventii europene teodora.nenciu teodora.nenciu Citez un coleg de forum =D> E un privilegiu sa beneficiezi de subventii si nu un drept al omului. Prin urmare, cred nu este nerezonabil sa fie necesar un ... (vezi toată discuția)
Excludere la plata apia - spetã Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Bună seara. [b]Am o spetă cu element de noutate dacă a mai întâlnit cineva sau îşi poate exprima părerea.[/b] Un justitiabil a fost exclus de către ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, delimitare parcele, apia L_Eva L_Eva Buna ziua, parintii mei au primit inapoi conform legii fondului funciar in jur de 6 ha de pamant in extravilan intr-un mic sat din Transilvania. Anul acesta ... (vezi toată discuția)